fbpx Skip to main content

Subtiele carbontoepassing in akoestische gitaren

In situaties waarbij lange afstanden overbrugd dienen te worden, biedt carbon de perfecte oplossing. Zo ook in 2020 tijdens de coronapandemie.

In samenwerking met Carbon Sailing hebben we een lichtgewicht carbon stick van 1,5 meter ontwikkeld. Met als doel ondernemers een oplossing bieden en de economie weer op de been te helpen. De carbon stick is super krachtig en weegt nog geen 260 gram! De zogenaamde “Ease-Up” is beschikbaar voor alle markten, waaronder horeca, media, pakketdiensten en bloemisten. Deze carbon stick zal heeft veel bedrijven geholpen om hun bedrijfsvoering in de nieuwe samenleving opnieuw op te starten.

Klantspecifieke toepassingen

Prince Fibre levert al vele jaren composietoplossingen om gemakkelijk grote spanwijdtes over te steken. Dankzij het uitgebreide machinepark van Carbon Sailing zijn wij in staat op maat gemaakte aluminium hand-out oplossingen te produceren voor alle branches.

Hoge stijfheid voor ultieme preciesie

Naast de carbon behuizing speelt Prince Fibre ook een belangrijke rol bij een speciaal onderdeel van het CNR-systeem: een carbon element dat de hiel van de gitaar extreem stijf maakt. Hierdoor kan het versterkende blok vooraan de klankkast van de gitaar aanzienlijk verkleind worden, waardoor het gehele systeem perfect in de gitaarhals past. De uitzonderlijke precisie en consistentie van onze carbon producten sluiten naadloos aan op de hoge standaard die Furch Guitars voor haar premium akoestische gitaren voor ogen heeft. We hopen onze succesvolle en professionele samenwerking nog jarenlang voort te kunnen zetten.

Contact opnemen