fbpx Skip to main content

Subtiele carbontoepassing in akoestische gitaren

Denkt u aan pultrusietoepassingen, dan denkt u waarschijnlijk niet meteen aan de subtielere verwerking van carbon en glasvezel in delicate producten als muziekinstrumenten. Dat is ook niet verwonderlijk, gezien composiet bekend staat om haar excellente vervanging van traditionele materialen als staal en aluminium. Deze worden toch voornamelijk gebruikt in grote projecten voor de bouw en constructie.

Toch leent carbon zich ook uitstekend voor verfijnde en elegante artikelen, zoals in de verwerking van de premium akoestische gitaren van Furch Guitars. Prince Fibre werkt al een half decennia samen met Furch Guitars om het kleurgeluid van haar premium gitaren zo goed mogelijk te beheersen en voorspellen.

Gitaarhals met carbon CNR-systeem

Wanneer een akoestische gitaar bespeeld wordt, is het kleurgeluid van het instrument in hoge mate afhankelijk van het hout waarop de snaren gespannen zijn. Omdat hout een natuurlijk, onvoorspelbaar product is, doen gitaarproducenten er alles aan om de veranderlijke aard van het geluid zo consistent en voorspelbaar mogelijk te maken.

Dankzij het CNR-systeem van Furch Guitars is het geluid van hun akoestische gitaren zeer stabiel. Het CNR-systeem is bevestigd in de hals van de gitaar en bestaat uit een verstelbare hals-pen die geplaatst is in een dunwandige carbon behuizing van Prince Fibre. Door deze hals-pen gedraagt het hout zich zeer voorspelbaar en kan iedere gitarist enorme precisie bereiken tijdens het spelen.

Ga de uitdaging aan

Naast de carbon behuizing speelt Prince Fibre ook een belangrijke rol bij een speciaal onderdeel van het CNR-systeem: een carbon element dat de hiel van de gitaar extreem stijf maakt. Hierdoor kan het versterkende blok vooraan de klankkast van de gitaar aanzienlijk verkleind worden, waardoor het gehele systeem perfect in de gitaarhals past. De uitzonderlijke precisie en consistentie van onze carbon producten sluiten naadloos aan op de hoge standaard die Furch Guitars voor haar premium akoestische gitaren voor ogen heeft. We hopen onze succesvolle en professionele samenwerking nog jarenlang voort te kunnen zetten.

Contact opnemen