Prince Fibre is al sinds 1985 gespecialiseerd in het produceren en ontwikkelen van hoogwaardige composiet profielen, waaronder carbon lamellen. Carbon zorgt ervoor dat uw producten in gewicht teruggebracht worden, zonder dat ze hun kracht verliezen. Carbon kenmerkt zich namelijk door zijn lichte gewicht en hoge stijfheid. Hierdoor is het een materiaal dat vaak wordt toegepast binnen diverse industrieën. Door onze kennis en ervaring zijn we in staat om voor alle technische composietvraagstukken een passende oplossing te bieden. Als onze standaardproducten niet toereikend zijn, ontwikkelen we ook klant specifieke profielen. Bent u op zoek naar carbon lamellen of heeft u vragen over onze andere diensten? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoogwaardige kwaliteit

Productie carbon lamellen

Bij Prince Fibre produceren we de carbon lamellen in onze eigen productiehal. De lamellen worden volledig geproduceerd en ontwikkelt naar uw wensen. Om de kwaliteit te waarboven wordt er in onze productiehal dagelijks bijgedragen aan het waarborgen en verder ontwikkelen van de hoge standaard die we aan onze profielen stellen. We beginnen het productieproces met losse klossen carbon vezels, waarna ze doordrenkt worden met een epoxyhars. Als laatste worden ze door een verwarmde persmatrijs gehaald. Dit zorgt voor het versterkte eindresultaat, maar ook voor de uiteindelijke vorm. Naast onze lamellen, produceren en ontwikkelen we ook carbon buizen en staven. Deze zijn verkrijgbaar in diameters tussen de 2 en 80 millimeter. De standaardbreedte van onze lamellen is 50, 90 of 100 millimeter. Al onze producten zijn meestal direct uit voorraad leverbaar.

Zeer hoge treksterkte

Toepassing lamellen

Carbon lamellen zijn de perfecte oplossing voor het versterken van bouwkundige constructies. De uiterst sterke carbon lamellen hebben een zeer hoge treksterkte en trekmodulus. Zo worden lamellen bijvoorbeeld gebruikt bij de constructie van bruggen om zo de betonnen structuren te ondersteunen. Hierbij wordt de lamel verwerkt in de constructie. Daarnaast is het ook mogelijk om lamellen toe te passen ter ondersteuning en versterking van aluminium constructies. Bij het gebruik van een koolstof lamel in een constructie, kan de maximale overspanning aanzienlijk stijgen zonder het gewicht van de constructie aanzienlijk te beïnvloeden.

Carbon lamellen

Contact Prince Fibre

Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie over onze carbon lamellen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van advies over uw specifieke vraag. Prince Fibre is uw betrouwbare partner die meedenkt over de toepassing van carbon. Heeft u vragen over onze standaardproducten of wilt u meteen een offerte aanvragen? Dat kan geheel vrijblijvend. Onze specialisten helpen u graag verder.

Contact us

Make a non-binding appointment