fbpx Skip to main content

Subtiele carbontoepassing in akoestische gitaren

Langzaam maar zeker nemen drones – figuurlijk – de wereld over. Velen kennen inmiddels de lichtgewicht en supersonisch snelle drones die worden ingezet door de overheid en defensie, of de plezierdrones waar prachtige vakantiebeelden mee kunnen worden gemaakt. Prince Fibre werkt samen met een drone-ontwikkelaar van een heel ander kaliber: Drone4, onderdeel van de Osse Equipment Manufacturing Group. Drone4 ontwerpt en assembleert megadrones voor onder andere de logistiek, landbouw en hulpverlening. Prince Fibre heeft een mooie bijdrage kunnen leveren aan de Drone 4-70, die tot wel 75 kilogram autonoom kan transporteren.

Drones van de toekomst

Drone4 bouwt aan een innovatieve toekomst voor haar megadrones. De indrukwekkende drones worden onder vier aparte delen ontwikkeld: Drone4Emergency, Drone4Agro, Drone4FireFighting en Drone4Logistics. Onder die laatste is onder meer het prototype van de Drone 4-70 geproduceerd. Prince Fibre heeft carbon buizen geleverd met buitenwanden van 50 en 80 millimeter dikte voor de ontwikkeling van het frame van deze drone.

Carbon is bij uitstek geschikt voor toepassingen in de drone- en aerobranche dankzij het lichtgewicht van het materiaal en de hoge stijfheid. Hoewel de drone zelf slechts een gewicht heeft van 25 kilogram, kan het tot wel 75 kilogram aan payload meenemen. Onlangs is het prototype van deze megadrone gecertificeerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Dat houdt in dat de Drone 4-70 nu daadwerkelijk de lucht in mag en verder kan worden ontwikkeld. Het eerste doel is de vliegtijd verlengen van ongeveer 15 minuten naar 20 minuten.

Samenwerking drone4

Drone4 is al 7 jaar een gewaardeerde klant van Prince Fibre. Wij staan voor innovatie en ontwikkeling en dragen graag bij aan vernieuwingen in de markt. Van beide kanten wordt de samenwerking als zeer prettig ervaren. We streven altijd naar een assertieve houding op het gebied van advies en service, wat voor Drone4 ook een reden is om de samenwerking voort te blijven zetten. Er komen voor Drone4 binnenkort weer nieuwe ontwikkelingen aan waarbij Prince Fibre hen actief hoopt te ondersteunen. Prince Fibre is zeer trots een bijdrage te kunnen leveren aan het potentieel en dus ook toekomstperspectief van de megadrones.

Aerospace is een van de voorlopende werkvelden op het gebied van het gebruik van composieten. Steeds meer klanten in deze branche kloppen bij Prince Fibre aan wegens het lage gewicht en krachtige karakter van onze profielen. Heeft u ook een project waarbij u de carbonprofielen van Prince Fibre kunt gebruiken? Neem vooral contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord en voorzien u van vrijblijvend advies.

Contact opnemen