fbpx Skip to main content

Voor een relatief nieuwe klant heeft Prince Fibre een unieke lichtgewicht buis geproduceerd in de machinebouwbranche. Vlint zet zich als bedrijf in voor een zuivere omgeving. Als leverancier van verscheidene filters voor lucht en vloeibare stoffen moet er bij Vlint veel machinaal textiel afgesneden worden. Er was een alternatief nodig voor de zware stalen buis waarmee het textiel afgerold werd, want voor de medewerkers was de roller erg zwaar om te tillen. Prince Fibre levert een buitengewone carbonbuis, waarmee het gewicht enorm gereduceerd is en de werknemers hun werkzaamheden met gemak kunnen uitvoeren zonder rugklachten.

Innovatieve carbonbuis

Gewichtsbesparing en toch sterk
Onlangs kwam Vlint met de vraag of Prince Fibre een carbonbuis kon leveren voor een machine die al in gebruik was. De carbonbuis moest licht genoeg zijn om door de werknemers getild te kunnen worden en krachtig genoeg om het zware textiel, dat met de machine afgerold werd, te kunnen dragen. Dat was een echt vraagstuk voor een product van Prince Fibre! We leverden de lichte, sterke carbonbuis en na enkele aanpassingen werd het product dankbaar door de medewerkers van Vlint in gebruik genomen. De buis bespaart gewicht en zo wordt de energetische norm van het tillen niet langer overschreden.

Oude bekende
Onze lichtgewicht carbonbuis van 60 x 55 millimeter en 2,5 millimeter wanddikte wordt toegepast als alternatief voor de stalen buizen die eerder dagelijks gebruikt werden door Vlint. Dat Vlint bij Prince Fibre terecht kwam, was geen toeval. De algemeen directeur was al vertrouwd met Wim Groothuis. Dankzij deze relatie was Vlint al bekend met de kwaliteit en prestaties van Prince Fibre en ook na levering en gebruik wordt de samenwerking van beide kanten als zeer positief ervaren. Vooral de medewerkers van Vlint zijn zeer te spreken over de nieuwe lichtgewicht roller.

Carbonproject met prince fibre

De glasvezel- en carbonproducten van Prince Fibre kunnen zeer breed in veel verschillende industrieën toegepast worden. Daar is deze samenwerking met Vlint een uitstekend voorbeeld van. Als innovatief technologiebedrijf streven we iedere dag naar de verbetering en ontwikkeling van uw processen. Bent u door dit unieke carbonproject ook benieuwd naar de mogelijkheden die carbon u biedt? Prince Fibre adviseert u graag en denkt mee over unieke toepassingen voor uw op maat ontwikkelde product. Neem gerust contact op met onze specialisten.

Contact opnemen