fbpx Skip to main content

Lichtgewicht afrolbuis voor tapijtproductie

Prince Fibre kreeg een vraag van een van de grootste tapijtfabrikanten van Europa. Een innovatieve lichtgewicht carbonbuis was de oplossing voor het vervangen van een zware aluminium buis. Dankzij de ervaring die Prince Fibre heeft in de machinery branche was het voor ons geen enkel probleem om deze carbonbuis te adviseren.

Geoptimaliseerde productie

Na de kennismaking met Prince Fibre ontstond het idee om de werkzaamheden van de klant een stuk lichter te maken. Medewerkers moesten altijd zwaar werk verzetten met een buis om doek ten behoeve van tapijtproductie van een machine af te wikkelen. De buis van traditioneel materiaal bleek niet alleen te zwaar voor de medewerkers. De doorbuiging was ook nog eens een nadeel voor de machine zelf.

Door het doorbuigen van de voorgaande buis was het uitvalpercentage op de tapijtlijn te hoog. Door deze buis te vervangen door een krachtige, lichtgewicht carbonbuis, ligt het doek strakker op de machine en wordt de kans op b-kwaliteit tapijt aanzienlijk verlaagt. Het uitvalpercentage is significant lager komen te liggen.

Maatwerk carbontoepassingen voor lichtgewicht oplossingen

Samen met haar klant is Prince Fibre weer gericht op zoek gegaan naar een passende oplossing voor het probleem. De vraag (een sterke, lichtgewicht buis van carbon om doek van de machine af te wikkelen) heeft zich vertaald naar een zes meter lange buis van slechts zeven kilogram. De buis buigt minder door dan de aluminium buis die voorheen in gebruik was. Hierdoor kunnen de medewerkers hun werk efficiënter en sneller uitvoeren. De buis kan een moederrol doek van 400 kilo met gemak dragen.

Prince Fibre ontwikkelt, verkoopt en produceert het product dat bij u past. Bent u door deze klantspecifieke carbonbuis ook geïnteresseerd geraakt in onze hoogwaardige composietprofielen? Onze producten kunnen worden toegepast voor zeer uiteenlopende en specifieke projecten. Wij adviseren u graag. Neem gerust contact op met onze specialisten. Dan bekijken we samen wat wij voor u kunnen betekenen!

Contact opnemen