fbpx Skip to main content

Waar corrosie bij metalen nagenoeg altijd voorkomt, zijn carbon en glasvezel beter bestand tegen aantasting. Deze zijn namelijk corrosiebestendig. Voornamelijk op boten en schepen wordt de combinatie van glasvezel en carbon dan ook toegepast om tot duurzame, lichtgewicht oplossingen te komen.

Bestand tegen aantasting

Glasvezel- en carbonprofielen zijn beschermd tegen corrosie door de hars die al het materiaal bedekt. Het effect hiervan is als volgt:

  • Geen oxidatie
  • Geen verlies van draagkracht
  • Minder onderhoud

Corrosie kan leiden tot materiaalverzwakking, wat op zijn beurt kan leiden tot het verlies van draagkracht en structurele integriteit van het materiaal. Met een effectieve harslaag worden de vezels en het profiel beschermd tegen corrosie en blijft hun sterkte behouden over een langere periode. Zo wordt een barrière gecreëerd die vocht en schadelijke stoffen weghoudt van de vezels en andere gevoelige componenten in het profiel. Hierdoor blijven de vezels en het structurele materiaal goed beschermd. De composieten zijn hierdoor onderhoudsvriendelijk en zeer duurzaam.

Traditionele metalen materialen, zoals staal, vereisen vaak regelmatig onderhoud om corrosie te voorkomen of te behandelen. Met glasvezel- en carbonprofielen is dit onderhoudsinterval over het algemeen veel langer. De weerstand tegen corrosie vermindert de behoefte aan frequente inspecties en reparaties, wat op lange termijn kostenbesparend kan zijn.