fbpx Skip to main content

Glasvezel is een ontzettend goede isolator, waardoor deze voor nieuwe, duurzame oplossingen kan zorgen. In de bouw, maritieme en landbouwsector zien we de toepassing van glasvezel steeds vaker. Dit komt voornamelijk door de isolerende werking van het glasvezelprofiel en zijn corrosiebestendigheid.

Glasvezel als isolator

Glasvezel kan op twee manieren als isolator gebruikt worden.

Het is mogelijk om bekabeling door een hol profiel te leiden, zodat hier geen vocht bij kan komen. Dit zien we veelal terug in de maritieme sector, waarbij het glasvezelprofiel onder andere dient als isolator van bekabeling in masten van zeilschepen. In de landbouwsector wordt de holle buis gebruikt om meetapparatuur van externe omstandigheden te beschermen.

Glasvezel kan ook in gevelscheidende constructies geplaatst worden om gebouwen beter te isoleren. Een voorbeeld hiervan is de glasvezel onderdorpel die wij samen met een klant ontwikkeld hebben. Deze dient ter vervanging van weinig isolerende onderdorpels. Door de toepassing van een excentriek vlies blijven de uiterlijke kenmerken van de onderdorpel behouden.