fbpx Skip to main content

Hoog in weerstand, laag in gewicht

Het sterke carbon kan veel te verduren krijgen, zonder dat dit het materiaal aantast. Het kan dan ook traditionele materialen zoals aluminium vervangen, welke sneller doorbuigen of zelfs afbreken. Met het voordeel dat carbon fibre zeer lichtgewicht is, kan dit op veel plekken werkzaamheden of constructies verbeteren.

aluminium vervangen door carbon

Carbon kan ondersteuning aan conventionele materialen bieden, maar het kan deze ook geheel vervangen. De drukweerstand die carbon biedt is hoog en kan verder verhoogd worden door het produceren van een samenstelling met de juiste vezels.

Een aramidevezel heeft bijvoorbeeld een hogere breukrek dan koolstof. Mocht het carbon wel breken, dan zorgt de aramidevezel ervoor dat het profiel niet losraakt van de constructie.

Carbonprofielen worden door hun eigenschappen steeds vaker als afrolbuis gebruikt, ter vervanging van de eerdere aluminiumbuizen. Deze carbonprofielen zijn met een fractie van het gewicht daarnaast veel gemakkelijker te tillen en dus arbovriendelijk voor de medewerkers die er mee moeten werken.