fbpx Skip to main content

Om de maximale overspanning in constructies te vergroten, is de toevoeging van een carbonprofiel aan traditionele constructiematerialen simpel en toch zeer effectief. Een composietprofiel kan aan zowel in beton, aan hout of aan aluminium worden toegevoegd om versterking te bieden en de mogelijke spanwijdte te vergroten of doorbuiging te beperken. Het carbon is lichtgewicht, waardoor deze relatief weinig extra gewicht aan de constructie toevoegt.

Toepassen van carbon lamellen

Een carbonprofiel die de overspanning in een constructie kan verbeteren, produceren wij ook n de vorm van een lamel. Deze kan bijvoorbeeld in een uitsparing van een aluminium balk geschoven worden, waardoor hij uit het zicht is en de stijfheid van de gehele constructie drastisch verhoogd.

Het toepassen van carbonprofielen ter verbetering van de overspanning kan in meerdere sectoren voordelen bieden. Met name in de bouw biedt deze toevoeging uitkomst voor constructie-onderdelen. In bruggen en viaducten zijn de lamellen dan ook al in gebruik ter versteviging van de bouwwerken. Daarnaast zijn constructies in tentenbouw en verandabouw met deze profielen te versterken.