Glasvezel is zeer geschikt om blootgesteld te worden aan verschillende weersomstandigheden. Een glasvezelprofiel heeft namelijk een lage uitzettingscoëfficiënt, waardoor het goed bestand is tegen temperatuurwisselingen. Dit maakt een glasvezelprofiel veelzijdiger inzetbaar dan traditionele materialen.

In alle

weersomstandigheden

Vanwege de lage uitzettingscoëfficiënt zet het materiaal nauwelijks uit wanneer het in aanraking komt met warmere temperaturen. Daarnaast is de krimp vanwege kou minimaal.

Deze lage uitzettingscoëfficiënt resulteert in een zeer kleine kans op scheuren of breken van het materiaal. Vandaar dat een glasvezelprofiel steeds vaker in de maritieme sector in gebruik wordt genomen en dat deze ook zeer goed als vlaguithouder of vlaggenmast kan fungeren.

Carbon vlaggenmast

Glasvezelprofielen isoleren elektrisch en thermisch. Temperatuurwisselingen hebben vrijwel geen effect op het materiaal vanwege een lage uitzetting.

Bekijk profiel

Carbon is een enorm krachtig product dat voor vele toepassingen gebruikt kan worden. De gevel van INHolland in Delft is daar een prachtig voorbeeld van.

Bekijk project

Contact us

Make a non-binding appointment