fbpx Skip to main content
Bekijk ook deze toepassingen
GevelsKozijzen en roostersMachines en rollerbanenDrones & aeroZeilondersteuningMarineRobotarmenTelescopische statieven en buizenBouw en infrastructuurSport en vrije tijd
Download meer informatie

Download een van onze factsheets en kom meer te weten over onze composietprofielen.

Company White Paper

Voor scheepvaart en marine

In de maritieme sector zijn er veel voordelen verbonden aan het gebruik van composieten. Carbon biedt extra kracht, vrijwel zonder extra gewicht en glasvezelprofielen isoleren ontzettend goed. Het vervaardigen van onderdelen van composiet voor marine en scheepvaart is dan ook een logische stap.

Duurzame onderdelen

Onderdelen van marineschepen dienen ter plekke gerepareerd te kunnen worden, waardoor carbon of glasvezel niet ter vervanging van noodzakelijke onderdelen dienst kunnen doen. Wat wel mogelijk is, is het ontwerpen van slimme oplossingen voor onderdelen op of in de boot.

Zeker op water is het belangrijk dat gebruikte materialen bestand zijn tegen corrosie. Corrosie kan leiden tot materiaalverzwakking, wat op zijn beurt kan leiden tot het verlies van draagkracht en structurele integriteit van het materiaal. Met een effectieve harslaag worden de vezels en het profiel beschermd tegen corrosie en blijft hun sterkte behouden over een langere periode.

Esthetische waarde

Traditioneel werden schepen ontworpen en gebouwd met een focus op functionaliteit en prestaties, waarbij esthetiek vaak een secundaire rol speelde. Dankzij de vooruitgang in technologie en productieprocessen, is het echter ook mogelijk om glasvezel profielen een unieke uitstraling mee te geven door het toepassen van een vlies met print. Prince Fibre heeft een railing gemaakt met houtlook, die de kwaliteiten van glasvezel combineert met esthetiek.

Neem contact op

Heeft u baat bij een slim carbon- of glasvezelontwerp binnen de scheepvaart, of een andere industrie? Prince Fibre komt graag met u in contact om te bespreken wat we voor u kunnen betekenen.

Contact opnemen