Bent u op zoek naar een partner die gebruik maakt van pultrusie techniek voor de ontwikkeling van een lichtgewicht product? Dan is bent u bij Prince Fibre aan het juiste adres. Prince Fibre is gespecialiseerd in hoogwaardige composiet profielen. Dit is een krachtig maar licht materiaal dat wordt toegepast als ter vervanging van traditionele materialen, zoals staal en aluminium. Met behulp van pultrusie techniek produceren wij profielen gemaakt van carbon en glasvezel. Onze specialisten zijn ervaren in het creëren van klantspecifieke wensen en helpen u dus graag met het realiseren van de beste oplossing voor uw toepassing.

In onze eigen productiehal

Toepassing van een pultrusie techniek

Dankzij een eigen productiehal heeft Prince Fibre genoeg ruimte en mogelijkheden om een pultrusie techniek toe te passen. Bij pultrusie kunt u denken aan het proces waarbij een vezelsterk product, zoals glasvezel of carbon, door een matrijs wordt getrokken. Vervolgens wordt dit doordrenkt en versmolten met epoxyhars. Het profiel krijgt zijn uiteindelijke vorm op het moment dat de hars verstijft. Met behulp van deze pultrusie techniek is het uiteindelijke product zeer licht van gewicht en zeer krachtig. Tot slot worden de glasvezel en carbon profielen op maat gezaagd tot het eindproduct. Bij Prince Fibre leveren we diverse standaard composiet profielen die we direct uit voorraad kunnen leveren. Deze standaard profielen zijn te verkrijgen in lengtes van 1.000, 2.000 of 6.000 millimeter. Wilt u meer weten over de mogelijkheden op het gebied van klantspecifieke composiet profielen? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op!

Eigen productie hal

Hoogwaardige glasvezel en carbon profielen

De uitkomst van een pultrusie techniek

Prince Fibre maakt gebruik van de pultrusie techniek voor bijvoorbeeld het ontwikkelen van producten in de automotive industrie, marine-industrie, aerospace industrie, machinery industrie, sport- en leisure-industrie en civiele bouw. Binnen deze industrieën zijn carbon en glasvezel profielen aantrekkelijk vanwege het lage gewicht. Onze producten zijn verwerkbaar in de toepassing die u nodig heeft. Wist u dat het mogelijk is om uw profielen te laten bedrukken met een vlies van aramidevezels? Aramide heeft een hogere breukrek dan carbon. Deze vezel zorgt er ook nog eens voor dat een aramidevezelversterkt profie bij breuk niet loskomt van de constructie. Aramide is net als carbon temperatuurbestendig. Het verschil is wel dat aramide een hogere treksterkte heeft dan carbonvezel.

Contact met Prince Fibre

Interesse in de pultrusie techniek?

Prince Fibre is een innovatief technologiebedrijf die altijd bezig zijn met het ontwikkelen en optimaliseren van haar processen. Heeft u een product nodig dat zeel laag in gewicht, maar toch extreem sterk is? Dan is het gebruik van de pultrusie techniek ideaal. Wilt u meer weten of bent u op zoek naar advies over een specifieke composiet wens? Neem dan contact  met ons op. Dan beantwoorden onze specialisten al uw vragen of helpen u bij het kiezen van een passend product.

PULTRUSIE TECHNIEK

Contact us

Make a non-binding appointment