Carbon is een zeer krachtig en stijf materiaal dat tegelijkertijd ook enorm licht is. Dankzij deze eigenschappen leent carbon zich uitstekend ter vervanging van traditionele materialen, zoals staal en aluminium, in allerlei toepassingen en branches. Bent u op zoek naar maatwerk carbon voor uw project? Prince Fibre staat al meer dan 35 jaar bekend om haar specialistische maatwerk carbon profielen. Wij ontwikkelen en produceren maatwerk carbon voor onder meer toepassingen in de machinebouw, jachtbouw, constructie en luchtvaart. Onze experts helpen u graag het passende maatwerk carbon te vinden, ontwikkelen en produceren.

Verschillende mogelijkheden

Maatwerk carbon profielen

Of u nu op zoek bent naar een maatwerk carbon buis, staaf of lamel – alles is mogelijk bij Prince Fibre. Wij ontwikkelen het carbon profiel dat naadloos op uw eisen en wensen aansluit. Daarvan geven wij u graag een voorbeeld. In samenwerking met een van onze klanten ontwikkelden we een machinaire carbon die diende als afrolbuis in een slitmachine. De carbonbuis moest licht genoeg zijn om door de werknemers getild te kunnen worden en krachtig genoeg om het zware textiel, dat met de machine afgerold werd, te kunnen dragen. Vooral de medewerkers zijn nu zeer te spreken over de nieuwe lichtgewicht roller. Dit maatwerk carbon profiel is slechts één van vele klantspecifieke voorbeelden. Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden die een maatwerk carbon profiel u kan bieden? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag bij het kiezen van een passend product.

Carbon afrolbuis

Aramidevezels in maatwerk carbon profielen

Licht en extra krachtig

Prince Fibre geeft u ook de mogelijkheid om uw maatwerk carbon profiel extra uit te breiden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een bedrukt vlies aan het oppervlak toe te voegen of een profiel te versterken met aramidevezels. Aramide heeft een hogere breukrek dan carbon. Dit vezel zorgt ervoor dat een aramidevezelversterkt profiel bij breuk niet los komt van de constructie. Aramide wordt onder andere gebruikt in kogel- en scherfwerende vesten. Net als carbon is ook aramide temperatuurbestendig, alleen heeft aramide een hogere treksterkte dan carbonvezel. De gele kleur van aramide in combinatie met de zwarte kleur van carbon geeft een professionele uitstraling. Hiermee tilt u uw maatwerk carbon profiel dus naar een nog hoger niveau.

specifiek carbon

Standaard profielen

Meer van Prince Fibre

Naast klantspecifieke maatwerk carbon producten hebben wij natuurlijk ook standaard profielen in ons assortiment. Onze dik- en dunwandige buizen van verschillende maten zijn veelzijdig inzetbaar en altijd uit voorraad leverbaar. Daarnaast kunnen wij u ook voorzien in glasvezel profielen op maat. Glasvezel is ideaal voor producten die goede isolerende of elektrische eigenschappen nodig hebben. Is een laag gewicht van minder belang en weegt de prijs zwaarder? Ook dan is glasvezel wellicht het materiaal voor u. Voor welk composieten product u ook kiest, de professionele medewerkers van Prince Fibre adviseren u graag vrijblijvend. Neem dus snel contact met ons op.

Contact us

Make a non-binding appointment