Bent u op zoek naar een innovatief technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in composiet productie? Dan bent u bij Prince Fibre aan het juiste adres. Sinds 1985 proberen wij voor elke klant een passende oplossing te vinden. Het is ons doel om de wereld van onze klanten lichter, sterker en efficiënter te maken. Door onze kennis en jarenlange ervaring zijn wij in staat dit te bereiken. In ons assortiment hebben we bijvoorbeeld dunwandige carbonbuizen en lamellen van glasvezel. Onze producten zijn door de combinatie van een licht gewicht en hoge stijfheid geschikt voor elk idee en worden geleverd uit eigen voorraad. De producten die wij leveren zijn van hoge kwaliteit.

Productie glasvezel composiet

Uit eigen voorraad

Het productieproces van glasvezel begint met klossen glasvezel. Deze vezels worden met hars geïmpregneerd, waarna ze door een verwarmde matrijs worden getrokken. Hier vindt de curing plaats. De hars wordt stijf en het profiel krijgt zijn vorm. Hierna worden de profielen op maat gemaakt tot het eindproduct. Als laatste vindt er een kwaliteitscontrole plaats. Een groot deel van de productie van glasvezel composiet leveren wij uit eigen voorraad. Onze producten, die variëren van massieve staven tot buizen, zijn verkrijgbaar in diameters tussen 2 en 80 millimeter. Glasvezel profielen zijn geschikt voor onder andere jachtbouw, constructie en in de luchtvaart.

Glasvezel staaf Prince Fibre

Carbon

Producten

Prince Fibre produceert gepultrudeerde carbon profielen voor de Europese markt. Wij ontwikkelen en produceren composiet profielen. Deze profielen worden toegepast in verschillende industrieën, zoals de machinebouw en de luchtvaart. Voor de binnen- en buitendiameter hanteren wij toleranties van ongeveer 0.2 millimeter. Onze standaard profielen zijn verkrijgbaar in de lengtes 1.000, 2.000 en 6.000 millimeter. Door de combinatie van een licht gewicht en hoge stijfheid zijn deze profielen ideaal om traditionele materialen, zoals staal en aluminium te vervangen.

Ook is het mogelijk om in overleg profielen op maat te ontwikkelen, die geschikt zijn voor specifieke toepassingen. Een voorbeeld hiervan is dat we voor een klant een dorpel hebben ontwikkeld van glasvezel. Op onze buizen van carbon kunt u ook een bedrukt vlies aan het oppervlak laten toevoegen om het profiel te versterken met aramidevezels. Hierdoor wordt de kans verkleind dat het profiel bij een breuk loskomt van de constructie.

maatwerk carbon

Nog vragen?

Contact composiet productie

Wanneer u nog vragen heeft over onze productie van composiet, kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij helpen u graag bij het ontwikkelen van een passen oplossing voor uw vraagstuk met behulp van onze composiet productie.

Contact us

Make a non-binding appointment