Wanneer u op zoek bent naar een innovatief technologiebedrijf voor het ontwikkelen van uw composietprofielen, bent u bij Prince Fibre aan het juiste adres. Al ruim 30 jaar is het ons doel om de wereld van onze klanten lichter, sterker en efficiënter te maken. Voor elke klant proberen wij een passende oplossing te vinden. Door onze kennis en ervaring zijn wij in staat deze oplossing te bieden. In ons assortiment hebben we onder andere profielen van glasvezel en carbon, geschikt voor uw composiet constructie. De producten van Prince Fibre zijn van hoge kwaliteit en worden uit voorraad geleverd. Onze profielen zijn geschikt voor elk idee, door de combinatie van een licht gewicht en een hoge stijfheid.

Composiet constructie van carbon

Staven, lamellen en buizen

Prince Fibre produceert gepultrudeerde carbon profielen voor de Europese markt. Onze standaard profielen zijn direct uit voorraad leverbaar. Ons assortiment varieert van massieve staven en lamellen tot buizen. Standaar carbon profielen voor een composiet constructie zijn verkrijgbaar in diameters tussen de 2 en 80 millimeter. Wij hanteren voor de binnen- en buitendiameter toleranties van ongeveer 0.2 millimeter. De standaard profielen zijn verkrijgbaar in de lengtes 1.000, 2.000 en 6.000 millimeter. Het gebruik van carbon biedt uitkomst, wanneer hoge stijfheid en een licht gewicht gewenst zijn. De verschillende profielsoorten van onze standaard carbon profielen op een rij:

  • Dunwandige buizen
  • Dikwandige buizen
  • Staven
  • Lamellen
maatwerk carbon

Glasvezel

Standaard profielen

Een composiet constructie van glasvezel is ideaal om traditionele materialen als staal en aluminium te vervangen. Door de goede combinatie van een licht gewicht en isolerende eigenschappen, is glasvezel een goede vervanger van traditionele materialen. De diameters, toleranties en lengtes zijn hetzelfde als bij de standaard carbon profielen. Ook zijn de profielsoorten hetzelfde. Onze glasvezel profielen worden toegepast in verschillende industrieën, zoals:

  • Sportartikelen
  • Machinebouw
  • Jachtbouw
  • Automobiel
  • Constructie
  • Luchtvaart
klant specifiek glasvezel profielen

Nog vragen?

Klantspecifieke composiet constructie

Op aanvraag is het bij Prince Fibre ook mogelijk om profielen op maat te maken die geschikt zijn voor specifieke toepassingen. Zo hebben wij voor een van onze klanten een glasvezel dorpel ontwikkeld. Deze wordt momenteel toegepast in de bouw. Goede isolatie wordt steeds belangrijker met het oog op energiebesparing. Ook deze dorpel beschikt over uitstekende isoleren eigenschappen.

Bij een carbon composiet constructie is het bijvoorbeeld mogelijk om een bedrukt vlies aan het oppervlak toe te voegen of om een profiel te versterken met aramidevezels. Deze vezels zorgen ervoor dat een profiel bij breuk niet loskomt van de constructie. Bent u benieuwd wat Prince Fibre voor u kan betekenen op het gebied van composiet constructie? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag bij het ontwikkelen van een passende oplossing.

Contact us

Make a non-binding appointment