Bent u op zoek naar profielen van carbonvezel? Dan bent u bij Prince Fibre aan het juiste adres. Al meer dan 30 jaar zijn wij gespecialiseerd in het produceren en ontwikkelen van composietprofielen. Het doel bij Prince Fibre is om de wereld van onze klanten lichter, sterker en efficiënter te maken. Wij proberen voor elke klant de juiste oplossing te vinden. Wij zijn in staat deze oplossing te bieden door de kennis en ervaring die we door de jaren heen hebben opgedaan. De producten die wij leveren zijn van hoge kwaliteit en uit eigen voorraad. Door de combinatie van lichtgewicht en hoge stijfheid, zijn onze profielen geschikt voor elk idee. 


Buizen van carbonvezel

Dunwandige en dikwandige buizen

In het assortiment van Prince Fibre bevinden zich zowel dunwandige als dikwandige buizen van carbonvezel. De specificaties van een dunwandige buis zijn:

  • Wanddikte tot en met 2 millimeter
  • Ultralicht
  • Optimale sterke en gewichtsverhouding
  • Vezelvolume gehalte van ongeveer 60%

De dunwandige buizen zijn geschikt voor bewegende (product)handelingen. Denk hierbij aan integratie in robotarmen, modelbouw of de auto-industrie.

De kenmerken van onze dikwandige buizen van carbonvezel zijn:

  • Wanddikte van meer dan 2 millimeter
  • Het vezelpakket bestaat uit meerde lagen
  • Vezelvolume gehalte van ongeveer 60%
  • Er wordt bij de productie gebruik gemaakt van epoxyhars

Door de meerdere lagen in het vezelpakket, zijn de mechanische eigenschappen aan te passen voor specifieke belastingen die een toepassing vraagt. Dikwandige buizen worden bijvoorbeeld gebruikt in de maritieme sector.

specifiek carbon

Staven en lamellen

Assortiment

Een ander product in ons assortiment is de massieve carbonstaaf. De standaard massieve staven variëren in diameter van 2 tot 25 millimeter. De staaf heeft een vezelvolume rond de 50% en is opgebouwd uit enkel unidirectionele vezels. Hierdoor is de trekbelasting optimaal en zijn deze profielen geschikt voor toepassingen met een hoge belasting in de lengterichting.

We hebben ook lamellen van carbonvezel. Dit profiel biedt de perfecte oplossing bij het versterken van bouwkundige constructies. De standaardbreedte van onze lamellen is 50, 90 of 100 millimeter. De lamellen hebben een enorm hoge treksterkte en trekmodulus. Carbon lamellen worden bijvoorbeeld gebruikt ter ondersteuning van de betonnen structuren bij de constructie van bruggen.

Carbon tube

Nog vragen?

Contact over carbonvezel

Bij Prince Fibre heeft u ook de optie om uw profielen op maat te laten maken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een bedrukt vlies toe te voegen aan het oppervlak of een profiel te versterken met behulp van aramidevezels. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij ontwikkelen graag de juiste oplossing voor u.

Contact us

Make a non-binding appointment