Prince Fibre is al sinds 1985 gespecialiseerd in het produceren en ontwikkelen van composiet profielen, waaronder carbonprofielen. Deze profielen worden toegepast in onder andere de machine- en jachtbouw, constructie en de luchtvaart. Carbon kenmerkt zich door zijn lichte gewicht en hoge stijfheid. In ons assortiment vindt u een aantal standaard carbonprofielen van hoge kwaliteit. Deze zijn allemaal uit voorraad leverbaar.

Standaard carbonprofielen

Als u op zoek bent naar hoge stijfheid en licht gewicht, zijn carbonprofielen voor u de juiste uitkomst. Door deze combinatie, is carbon ideaal om traditionele materialen als staal en aluminium te vervangen. De standaard carbonprofielen kunnen we direct uit voorraad leveren.

Dikwandige buizen

Dikwandige buizen hebben een wanddikte van meer dan 2 millimeter en een vezelvolume gehalte van ongeveer 60%. Tevens is het vezelpakket van dikwandige buizen opgebouwd uit meerdere lagen. Hierdoor kunnen de mechanische eigenschappen aangepast worden voor specifieke belastingen zoals torsie-, buig of trekbelasting. Deze carbonprofielen worden toegepast in de maritieme sector als spinnakerboom op zeilschepen.

Dunwandige buizen

Dunwandige buizen kenmerken zich door de wanddikte van maximaal 2 millimeter en een vezelvolume gehalte tot 60% met een vlak oppervlak. Vanwege het lichte gewicht zijn deze profielen uiterst geschikt voor bewegende (product)handelingen zoals integratie in robotarmen, modelbouw of de auto-industrie.

Carbonprofielen

Diverse mogelijkheden

Carbon toepassingen

Carbon staven

Carbon staven zijn massieve staven met een vezelvolume gehalte rond de 50%. Elke staaf is opgebouwd uit unidirectionele vezels, waardoor de trekbelasting optimaal is. Deze profielen zijn uiterst geschikt voor toepassingen met een hoge trekbelasting in de lengterichting. De standaard massieve carbonstaven variëren in diameter van 2 tot 25 millimeter.

Carbon lamellen

Carbon lamellen zijn de ideale oplossing om bouwkundige constructies te versterken. Ze hebben een zeer hoge treksterkte en trekmodulus. Zo worden de lamellen gebruikt als ondersteuning bij de constructie van bruggen. Hierbij wordt de lamel verwerkt in de constructie. Het is ook mogelijk om de lamellen toe te passen ter ondersteuning en versterking van aluminium constructies.

Carbonprofielen

Profielen op maat

Klant specifieke carbonprofielen

Het is ook mogelijk om klant specifieke carbonprofielen te ontwikkelen en produceren. Wij ontwikkelen hoogwaardige profielen voor zeer uiteenlopende toepassingen. Zo is het mogelijk om een bedrukt vlies aan het oppervlak toe te voegen of een profiel te versterken met aramidevezels. Aramide heeft namelijk een hogere breukrek dan koolstof en zorgt ervoor dat een aramidevezel versterkt profiel niet loskomt van de constructie. Aramide is net als carbon temperatuurbestendig maar heeft een hogere treksterkte. Aramide wordt daarom vaak gebruikt in kogel- en scherfwerende vesten.

Carbonprofielen

Contact

Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie over onze carbonprofielen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van advies over uw specifieke vraag. Prince Fibre ontwikkelt ook andere (klant specifieke) producten. Wilt u meteen een offerte aanvragen? Dat kan geheel vrijblijvend. Onze specialisten helpen u graag verder.

Contact us

Make a non-binding appointment