Steeds meer wielrenners kiezen voor een carbon velgen racefiets. Het gewicht is een stuk lager en door de stijfheid van de velg rolt hij simpelweg makkelijker dan zijn aluminium tegenhangers. Zeker carbon wielen met een hoge velg zijn in de lage landen enorm populair. Vooral in situaties waar u van aerodynamisch voordeel geniet, gaat u met dezelfde moeite een stuk harder. Inmiddels zijn de prijzen van carbon wielsets een stuk behapbaarder geworden, dus genoeg reden om over te stappen. Bent u op zoek naar een racefiets met carbon velgen? Dan bent u bij Prince Fibre aan het juiste adres!

Laat uw voorkeuren achter

Carbon velgen voor racefiets op aanvraag

Naar aanleiding van uw vraag maken we de carbon velgen van uw racefiets op maat. Belangrijke factoren bij de wielen van een racefiets zijn het gewicht, de stijfheid, de hoogte van de velg, het soort remmen, het soort groepset en de kwaliteit van de lagers. Zodra u de bergen in gaat, speelt gewicht een enorme rol bij uw keuze van de juiste wielset. Zeker omdat het bij wielen om rollend gewicht gaat. Hierdoor heeft het direct effect op uw acceleratie; u hoeft namelijk minder gewicht in beweging te brengen. Een gewichtsreductie bij racewielen heeft dan ook meer effect dan wanneer u dit bij het frame zou doen. Er zijn dus genoeg factoren waar u zelf aan kunt sleutelen. Deze passen wij weer toe, waardoor wij een stevig, krachtig en licht product voor u kunnen creëren. Wilt u meer weten over onze diverse mogelijkheden? Raadpleeg dan een van onze experts!

Eigenschappen carbon

Kwaliteit

Bij een carbon velgen racefiets wordt een stevig, licht en sterk materiaal toegepast. Het carbon dat gebruikt wordt, oxideert niet zodra het in aanraking komt met water en zuurstof. Dit is ideaal, want zo kan Prince Fibre u een hoge kwaliteit garanderen. Ten opzichte van staal heeft carbon een lagere dichtheid, lagere uitzettingcoëfficiënt en een grotere treksterkte. Zo kunnen carbon composietprofielen voor verschillende doeleinden ingezet worden. Perfect voor in de luchtvaart-, auto- en botenindustrie bijvoorbeeld. Door de combinatie van al deze eigenschappen kunnen wij het materiaal dus inzetten in verschillende branches. Ook op aanvraag regelen wij het voor u! Onze kennis van het materiaal, onze expertise en vakmanschap maken het mogelijk om u te voorzien van onze gebruikelijke hoge kwaliteit.

carbon

Stel uw vragen

Meer informatie over carbon velgen racefiets?

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen over de mogelijkheden van een carbon velgen voor uw racefiets? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij voorzien u graag van advies over uw specifieke aanvraag. Wilt u een aanvraag voor carbon velgen plaatsen? Laat dan uw voorkeuren achter. Wij zijn graag uw betrouwbare partij die een bijdrage levert bij de toepassing van carbon.

Contact us

Make a non-binding appointment