Carbon staat ook wel bekend als koolstofvezel, maar wat is het precies? Carbon bestaat uit extreem dunne vezels van koolstof. Deze vezels hebben een dikte van 5 à 10 micrometer bestaande uit langgerekte koolstofkristallen die weer evenwijdig zijn met de vezel. Kenmerkend voor deze vezel is dat het een kleine rek vertoont voordat de vezel breekt. Meerdere vezels worden eerst getwijnd tot garen zodat het toegepast kan worden. Ze kunnen ook eerst geweven worden tot matten. De vezels en matten dienen als versterking in kunsthars voor de fabricage van zeer sterke lichte composieten. Prince Fibre is al meer dan 30 specialist op het gebied van composiet profielen. Bent u op zoek naar een betrouwbare partner die hoogwaardig carbon composiet aanbiedt? Kies dan voor Prince Fibre.

Onze kwaliteit

Eigenschappen carbon composiet

Onder invloed van water en zuurstof oxideert carbon niet. Dit is erg belangrijk voor ons product om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Carbon heeft vergeleken met staal een lagere dichtheid, een lage uitzettingscoëfficiënt en een grotere treksterkte. Al deze eigenschappen zorgen er samen voor dat carbon zeer geschikt is voor toepassingen waarbij een licht gewicht, grote stijfheid en grote sterkte nodig is. Dit is van belang in de luchtvaart, auto- en boten-industrie waarbij carbon composiet gebruikt wordt voor masten, gieken en spinnakerbomen. De combinatie van eigenschappen maakt het voor Prince Fibre mogelijk om dit materiaal dus in te zetten in verschillende branches. Door onze kennis van materialen, expertise en vakmanschap bieden wij u de kwaliteit die u van ons gewend bent.

Maatwerk

Op maat

Prince Fibre ontwikkelt samen met u carbon composiet voor verschillende en specifieke toepassingen. Wij produceren het product zo, dat het aansluit bij al uw voorkeuren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een bedrukt vlies aan het oppervlak toe te voegen of het carbon composiet te versterken met aramidevezels. Deze vezels hebben vergeleken met koolstof een hogere breukrek. Hierdoor kan het profiel niet loskomen van de gehele constructie. Wilt u meer weten over onze diverse mogelijkheden voor carbon composiet op maat? Schroom dan niet en benader een van onze specialisten. Zij staan u graag te woord bij het adviseren van een passende oplossing.

Carbon composiet op maat

Stel uw vragen

Meer informatie over carbon composiet?

Prince Fibre is een innovatief technologiebedrijf dat zich continue ontwikkelt en haar processen optimaliseert. Zoekt u een product dat extreem sterk is, maar toch erg licht in gewicht? Dan is ons carbon composiet de ideale oplossing. Bent u benieuwd naar ons composiet of wilt u graag advies over een specifiek composiet profiel? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag bij het kiezen van een passend product voor uw wensen.

Contact us

Make a non-binding appointment