Al meer dan 30 jaar is Prince Fibre specialist op het gebied van hoogwaardige vezelversterkte carbonprofielen, waaronder de carbon buis. Dankzij het gebruik van carbon worden uw producten in gewicht gereduceerd zonder kracht te verliezen. Carbon heeft tevens een zeer hoge stijfheid, wat het geschikt maakt voor vele verschillende toepassingen in onder andere de machinebouw, jachtbouw, constructie en luchtvaart. Wij produceren gepultrudeerde carbonprofielen voor verschillende branches binnen de Europese markt. Heeft u een project waarbij een carbon buis goed van pas komt? Dan helpt ons team van specialisten u graag.

Een eigen productiehal

Productie carbon buis

Wij ontwikkelen en produceren de carbon buis die bij u past. Prince Fibre ontwikkelt samen met u hoogwaardige carbonprofielen voor zeer uiteenlopende, specifieke toepassingen. Dit doen wij in onze eigen productiehal. Het productieproces van iedere carbon buis begint met losse klossen carbonvezels. Deze worden doordrenkt met een epoxyhars, waarna ze door een verwarmde persmatrijs gehaald worden. Hierdoor verstijft de hars en krijgt de carbon buis zijn uiteindelijke vorm. Hierna worden de buizen op maat gezaagd tot het eindproduct. Een groot deel van onze standaard profielen zijn direct uit voorraad leverbaar. Denkt u hierbij niet alleen aan de carbon buis, maar ook aan carbon staven en lamellen, allen verkrijgbaar in diameters tussen de 2 en 80 millimeter. Voor de binnen en buitendiameter wordt een tolerantie gehanteerd van ±0.2 millimeter. De standaard carbon buis is verkrijgbaar in de lengtes 1.000, 2.000 en 6.000 millimeter. In overleg met u produceert Prince Fibre carbonprofielen op maat die geschikt zijn voor toepassingen naar uw wens. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Diverse carbon buizen in huis

Prince Fibre produceert twee standaard carbon buizen: de dikwandige carbon buis en de dunwandige carbon buis. De dikwandige buis heeft een wanddikte van >2 millimeter en een vezelvolumegehalte van circa 60%. Het vezelpakket van de dikwandige carbon buis is opgebouwd uit meerdere lagen. Hierdoor zijn de mechanische eigenschappen aan te passen voor specifieke belastingen die een toepassing vraagt, zoals torsie-, buig- of trekbelasting. De dunne buis heeft een wanddikte van ≤2 millimeter en een vezelvolumegehalte <60% met een glad oppervlak. Deze profielen zijn ultralicht met een optimale sterkte- en gewichtsverhouding. Daarnaast voorziet de uitwendige vlecht van 45 graden de dunne carbon buis van een verbeterde torsiestijfheid.

Klantspecifieke carbon buis

Krachtig en ultralicht

Het is ook mogelijk om een bedrukt vlies aan het oppervlak van uw carbon buis toe te voegen of het extra te verstevigen met aramidevezels. Aramide heeft een hogere breukrek dan carbon, wat ervoor zorgt dat een aramidevezel versterkt profiel niet los komt van de constructie bij een breuk. Aramide wordt onder meer gebruikt in kogel- en scherfwerende vesten. Aramide heeft tevens een hogere treksterkte dan carbonvezel. De combinatie van de gele kleur van aramide en de zwarte kleur van carbon zorgt voor een professionele uitstraling.

Persoonlijk en deskundig

Contact Prince Fibre

Als innovatief technologiebedrijf is Prince Fibre elke dag bezig met het verbeteren en ontwikkelen van alle processen. Wist u dat wij naast de carbon buis ook glasvezelprofielen produceren? Glasvezel is ideaal om traditionele materialen, zoals staal en aluminium, te vervangen. Wilt u graag advies of heeft u vragen over specifieke producties? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Contact us

Make a non-binding appointment