fbpx Skip to main content
Bekijk ook deze toepassingen
GevelsKozijzen en roostersMachines en rollerbanenDrones & aeroZeilondersteuningMarineRobotarmenTelescopische statieven en buizenBouw en infrastructuurSport en vrije tijd
Download meer informatie

Download een van onze factsheets en kom meer te weten over onze composietprofielen.

Company White Paper

De voordelen van minder gewicht

Carbonprofielen bieden grote voordelen voor de machinebouw en op rollerbanen. Het productieproces kan door de toevoeging van profielen versnellen en de werklast verminderen. De carbonprofielen zijn overigens sterker dan aluminium en ze hebben nog tal van andere positieve eigenschappen.

Waarom carbonprofielen?

In de roller tracks en machinery sector is steeds meer vraag naar lichte, doch krachtige carbonprofielen. Dit is niet vreemd, want composieten toepassingen zijn zeer voordelig in deze branche:

  • Dankzij composietprofielen is er minder energie nodig om bewegingen op gang te brengen en te beëindigen. Het product dat op de baan ligt, komt daardoor sneller vooruit en is eerder te stoppen.
  • Er is geen sprake van roestvorming. Nabehandeling tegen corrosie is dan ook niet nodig.
  • Er ontstaat geen statische elektriciteit bij carbonprofielen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld profielen van kunststof.
  • Het product is relatief gezien zeer licht, waardoor er minder ondersteuningspunten nodig zijn.

Als afrolbuis toegepast

Onlangs kwam Vlint met de vraag of Prince Fibre een carbonbuis kon leveren voor een machine die al in gebruik was. De carbonbuis moest licht genoeg zijn om door de werknemers getild te kunnen worden en krachtig genoeg om het zware textiel, dat met de machine afgerold werd, te kunnen dragen. Dat was een echt vraagstuk voor een product van Prince Fibre.

We leverden de lichte, sterke carbonbuis en na enkele aanpassingen werd het product dankbaar door de medewerkers van Vlint in gebruik genomen. De buis bespaart gewicht en zo wordt de energetische norm van het tillen niet langer overschreden wat voorheen met staal wel het geval was.

Ga de uitdaging aan

De glasvezel- en carbonproducten van Prince Fibre kunnen zeer breed en in veel verschillende industrieën toegepast worden. Daar is deze samenwerking met Vlint een uitstekend voorbeeld van.

Als innovatief technologiebedrijf streven we iedere dag naar de verbetering en ontwikkeling van uw processen. Bent u door dit unieke carbonproject ook benieuwd naar de mogelijkheden die carbon u kan bieden? Prince Fibre adviseert u graag en denkt mee over unieke toepassingen voor uw op maat ontwikkelde product. Neem gerust contact op met onze specialisten.

Contact opnemen