fbpx Skip to main content
Bekijk ook deze toepassingen
GevelsKozijzen en roostersMachines en rollerbanenDrones & aeroZeilondersteuningMarineRobotarmenTelescopische statieven en buizenBouw en infrastructuurSport en vrije tijd
Download meer informatie

Download een van onze factsheets en kom meer te weten over onze composietprofielen.

Company White Paper

's werelds slankste glas-composietgevel

De ideeën voor de gevel kwamen oorspronkelijk van het Composieten Laboratorium van de Hogeschool INHolland. Het bijzondere aan de gevel is dat de hoofddraagconstructie visueel vrijwel onzichtbaar is. De glas-composietgevel is aan beide kanten volledig vlak dankzij onze composieten buizen die in de spouw van de isolatieruiten zijn geplaatst. De dikte van de glaspanelen is 54 millimeter, waardoor de gevel van INHolland de slankste glas-composietgevel ter wereld is.

Zijn tijd ver vooruit

Een glazen spouw met composieten kabels; dat is een oplossing die zijn tijd 10 jaar geleden al ver vooruit was. De draagwerking is zo is ontworpen dat de verticale kabels die zich in het glas van de spouw bevinden, zich gedragen als een zeil. Dat houdt in dat de gevel bij horizontale windbelasting tot 30 centimeter heen en weer kan bewegen.

De kabels die zich in het glas bevinden, zijn gemaakt van aramide. De voering in het glas en de spouwlatten bestaan uit carbon. Dat is een zeer speciale oplossing om een uiterst slanke gevel te realiseren.

Ga de uitdaging aan

Met carbon en glasvezel wordt niet direct aan een hele gevel gedacht, maar het is wel mogelijk. Deze toepassing is een goed voorbeeld van de innovatieve projecten waar we graag aan meewerken.

Wij staan bekend om onze innovatieve en unieke composietprofielen. Klantspecifieke opdrachten zijn voor ons de norm! Onze professionele producten zijn in staat de meest bijzondere projecten op te leveren. Heeft u ook een uniek project waarbij u de hulp van Prince Fibre kunt gebruiken? Neem dan vooral contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord.

Contact opnemen