fbpx Skip to main content
Bekijk ook deze toepassingen
GevelsKozijzen en roostersMachines en rollerbanenDrones & aeroZeilondersteuningMarineRobotarmenTelescopische statieven en buizenBouw en infrastructuurSport en vrije tijd
Download meer informatie

Download een van onze factsheets en kom meer te weten over onze composietprofielen.

Company White Paper

Licht carbon en zware ladingen

Composieten maken al jarenlang deel uit van grotere constructies zoals vliegtuigen. Met de opkomst van de drone, wordt ook in dit onderdeel van aerospace steeds vaker carbon gebruikt. Door het gewicht van de constructie te verminderen, kunnen de drones steeds grotere ladingen met zich meedragen.
De manieren waarop we drones kunnen toepassen, nemen hierdoor steeds verder toe.

Drones of the future

We zien de populariteit van drones steeds meer toenemen. Velen kennen inmiddels de lichtgewicht en supersonisch snelle drones die worden ingezet door de overheid en defensie, of de plezierdrones waar prachtige vakantiebeelden mee gemaakt kunnen worden.

Vanwege het lichte gewicht van het materiaal en de hoge stijfheid zien we ook het gebruik van carbon in de drone- en aerobranche toenemen.

Samenwerking met Drone4

Prince Fibre werkt samen met een drone-ontwikkelaar, maar wel een van een heel ander kaliber: Drone4, onderdeel van de Osse Equipment Manufacturing Group. Drone4 ontwerpt en assembleert megadrones voor onder andere de logistiek, landbouw en hulpverlening.

Prince Fibre heeft een mooie bijdrage kunnen leveren aan de Drone 4-70, die tot wel 75 kilogram autonoom kan transporteren. Verder hopen we hen actief te kunnen blijven ondersteunen met nieuwe projecten.
Prince Fibre is zeer trots een bijdrage te kunnen leveren aan het potentieel en dus ook toekomstperspectief van de megadrones.

Ga de uitdaging aan

Aerospace is een van de voorlopende werkvelden op het gebied van het gebruik van composieten. Steeds meer klanten in deze branche kloppen bij Prince Fibre aan wegens het lage gewicht en krachtige karakter van onze profielen. Heeft u ook een project waarbij u de carbon profielen van Prince Fibre kunt gebruiken? Neem vooral contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord en voorzien u van vrijblijvend advies.

Contact opnemen