fbpx Skip to main content
Bekijk ook deze toepassingen
GevelsKozijzen en roostersMachines en rollerbanenDrones & aeroZeilondersteuningMarineRobotarmenTelescopische statieven en buizenBouw en infrastructuurSport en vrije tijd
Download meer informatie

Download een van onze factsheets en kom meer te weten over onze composietprofielen.

Company White Paper

Simpel en effectief of complex en vernieuwend

Glasvezel en carbon zijn beide krachtige, lichtgewicht composieten. In de bouw en infrastructuur is het gebruik van allebei gewenst om versterking te bieden aan traditionele materialen. Het geheel vervangen van traditionele materialen met composieten is daarnaast ook een mogelijkheid.

Innovatie

Op het gebied van bouw en infrastructuur volgen de ontwikkelingen elkaar in rap tempo op. Zo hebben we met een klant samengewerkt aan een glasvezel onderdorpel, maar hebben we ook carbon lamellen toegepast bij het verstevigen van constructies, zoals bruggen en viaducten.

In gebruik nemen van een glasvezel onderdorpel
Voornamelijk in de bouw van prefab woningen is de toevoeging van een glasvezel onderdorpel een hele aanwinst. Deze dorpels helpen de woning beter isoleren, waardoor ze in overeenstemming met het Bouwbesluit goed dienst doen.Het uiterlijk van de glasvezel onderdorpel kan door middel van een excentriek vlies op ieder gewenst soort materiaal lijken.

Betere overbrugging, grotere spanwijdte

Door de toevoeging van carbon lamellen aan aluminium balken, is het mogelijk om de spanwijdte van de balk te vergroten. De combinatie van het carbon met aluminium is zo sterk, dat het overspanningspercentage met 30% toeneemt! De combinatie van beide materialen wordt gemaakt door een carbon strip in een uitsparing in de balk te schuiven. Deze constructie is goedgekeurd door het DIBt (Deutsches Institut für Bautechnik) en hebben we voor een klant toe weten te passen.

Op zoek naar een soortgelijke oplossing of benieuwd naar de mogelijkheden met glasvezel en carbon? Neem contact met ons op om uw situatie met onze specialisten door te nemen. We kijken graag samen met u naar nieuwe kansen voor verbetering.

Contact opnemen