Glasvezel en carbon zijn beide krachtige, lichtgewicht composieten. In de bouw en infrastructuur is het gebruik van allebei gewenst om versterking te bieden aan traditionele materialen. Het geheel vervangen van traditionele materialen met composieten is daarnaast ook een mogelijkheid.

Innovatie

bouw en infrastructuur

Op het gebied van bouw en infrastructuur volgen de ontwikkelingen elkaar in rap tempo op. Zo hebben we met een klant samengewerkt aan een glasvezel onderdorpel, maar hebben we ook carbon lamellen toegepast bij het verstevigen van constructies, zoals bruggen en viaducten.

Carbon-Strips

Glasvezel onderdorpel

in gebruik nemen

Voornamelijk in de bouw van prefab woningen is de toevoeging van een glasvezel onderdorpel een hele aanwinst. Deze dorpels helpen de woning beter isoleren, waardoor ze in overeenstemming met het Bouwbesluit goed dienst doen.

Het uiterlijk van de glasvezel onderdorpel kan door middel van een excentriek vlies op ieder gewenst soort materiaal lijken.

betere overbrugging

Grotere spanwijdte

Door de toevoeging van carbon lamellen aan aluminium balken, is het mogelijk om de spanwijdte van de balk te vergroten. De combinatie van het carbon met aluminium is zo sterk, dat het overspanningspercentage met 30% toeneemt!
De combinatie van beide materialen wordt gemaakt door een carbon strip in een uitsparing in de balk te schuiven. Deze constructie is goedgekeurd door het DIBt (Deutsches Institut für Bautechnik) en hebben we voor een klant toe weten te passen.

Carbon lamellen

Onze standaard composietprofielen zijn gemaakt van carbon en glasvezel, variërend van massieve staven, lamellen tot buizen in lengtes van 1000, 2000, 4000 en 6000 mm.

Bekijk profiel

Om de spanwijdte van de aluminium balken te vergroten, worden carbon lamellen gebruikt. De strips schuiven in een uitsparing in de balk. Hierdoor neemt het overspanningspercentage met 30% toe!

Bekijk project

oplossingen

samen op zoek

Op zoek naar een soortgelijke oplossing of benieuwd naar de mogelijkheden met glasvezel en carbon? Neem contact met ons op om uw situatie met onze specialisten door te nemen. We kijken graag samen met u naar nieuwe kansen voor verbetering.

Prince Fibre

Contact us

Make a non-binding appointment