03 oktober 2019

Van bouw naar composieten

Twee jaar geleden trad ik aan als de nieuwe CEO van Prince Fibre. Dit betekende voor mij de uitdagende stap richting composieten. Tot die tijd lag mijn hart bij de bouw, iets wat ik erfde van de generaties voor mij.

Zestig jaar geleden begon mijn opa vanuit zijn passie voor bouw en techniek een aannemersbedrijf, dat werd uitgebreid door mijn vader en ooms. Toen ik 21 werd kwam de vraag: “Wat zijn de plannen voor jóuw toekomst?” De onderneming groeide en kon wel een jonge hond gebruiken. Jonge honden happen graag en zo zat ik een dag na mijn afstuderen in de stoel naast mijn oom. Al gauw mocht ik het bedrijf samen met hem en mijn vader runnen. Twintig jaar later waren mijn nicht, broer en neef de nieuwe jonge honden van Groothuis Bouwgroep en kon ik de sprong maken naar Prince Fibre.

Het mooie is dat ik geen afscheid heb hoeven nemen: Prince Fibre heeft ook veel raakvlakken met de bouw. Omdat de bouw altijd strijdt tegen vocht en condens op aansluitingen, wordt er steeds vaker voor glasvezelversterkte profielen gekozen. Prince Fibre produceert deze dorpels die onder kunststof kozijnen gemonteerd worden. Supersterk en isolerend! Zo komen bouw en composieten, mijn verleden en heden, weer bij elkaar.

Wim Groothuis

Contact us

Make a non-binding appointment