Skip to main content

Unidirectioneel

Unidirectioneel glasvezelweefsel, ook wel unidirectionele glasvezel genoemd, is een specifieke techniek binnen de productie van vezelversterkte kunststofcomposieten (FRP). Hierbij worden de glasvezels in één richting (meestal lengterichting) gerangschikt en doordrenkt met een polymeerhars, zoals epoxy.

Deze techniek biedt onderstaande voordelen en toepassingen.

Over het materiaal

Eén richting van sterkte

Unidirectionele glasvezel biedt sterkte in één specifieke richting, wat het ideaal maakt voor toepassingen waar de belasting voornamelijk in één richting plaatsvindt. Bijvoorbeeld, in structurele componenten waar de krachten voornamelijk langs één as werken.

Lichtgewicht

Omdat de vezels alleen in de gewenste richting worden geplaatst, kan het resulterende materiaal lichtgewicht zijn. Dit is vooral gunstig voor toepassingen waar gewichtsbesparing van belang is, zoals in de luchtvaartindustrie.

Het bewerken van de producten

Efficiënt gebruik van materiaal

Unidirectionele glasvezel minimaliseert verspilling van materiaal, aangezien de vezels alleen worden gebruikt waar ze nodig zijn voor de benodigde sterkte.

Maatwerk

Het biedt de mogelijkheid om het materiaal op maat te maken voor specifieke toepassingen door de oriëntatie van de vezels aan te passen aan de beoogde belastingsrichting.

Het bewerken van de producten

Hoge treksterkte

Unidirectionele glasvezel kan een hoge treksterkte bieden langs de vezelrichting, wat gunstig is voor toepassingen waar trekbelastingen cruciaal zijn.

Eenvoudige verwerking

Het productieproces van unidirectionele glasvezel is over het algemeen eenvoudig en efficiënt, wat de productiekosten kan verminderen.

Contactgegevens

Bij Prince Fibre helpen wij u graag, van advies tot speciale producties.

U kunt contact opnemen door hiernaast uw gegevens en een bericht achter te laten, of door direct te e-mailen of bellen naar ons kantoor in Dronten.

De Vecht 44
8253 PH Dronten
Nederland
sales@princefibre.com
0321-316425

Neem contact op met ons