fbpx Skip to main content

De Toepassingen van composiet profielen

Carbon en glasvezelprofielen vormen de ruggengraat van talloze moderne technologische toepassingen. Prince Fibre composiet profielen zijn in een tal van industrieën en sectoren terug te vinden in toepassingen op maat. Een aantal kenmerken zijn karakteristiek voor carbon of voor glasvezel, maar glasvezel en carbon delen ook eigenschappen.

Prince Fibre produceert maatwerkprofielen voor verschillende branches. Zo spelen carbon en glasvezel in de bouwsector een cruciale rol in gevelontwerpen, waar hun indrukwekkende sterkte-gewichtsverhouding de deur opent naar innovatieve en duurzame oplossingen.

Met hun weerstand tegen corrosie en exceptionele sterkte, zorgen de unieke eigenschappen van composiet voor uitzonderlijke prestaties in bijvoorbeeld fietsframes, hengels en andere sportuitrusting. Deze materialen schitteren ook in de lucht- en ruimtevaart, waar hun lichtgewicht eigenschappen en hoge sterkte resulteren in brandstofefficiëntie en structurele betrouwbaarheid. In de bouw- en infrastructuursector dragen ze bij aan het versterken van betonnen structuren en het vervaardigen van duurzame componenten, terwijl ze in de precisietechniek, zoals bij robotarmen, een ongeëvenaarde combinatie van sterkte en flexibiliteit bieden.

Prince Fibre denkt graag mee over de toepassingen van composiet in deze en andere branches.

Daarnaast zijn carbon en glasvezelprofielen onmisbaar in specifieke projecten. Ze spelen een belangrijke rol bij de productie van telescopische armen vanwege hun lichte gewicht en stevigheid. Bij hardstenen dorpels bieden ze extra sterkte tegen weer en slijtage, terwijl ze bij afrolbuizen in de maritieme en offshore-industrie betrouwbare en lichte prestaties leveren.

Ons team streeft ernaar om niet alleen aan de huidige behoeften van onze klanten te voldoen, maar ook om proactief mee te denken en oplossingen aan te dragen die hen op de lange termijn vooruithelpen. Door een open en transparante communicatie te handhaven en nauw samen te werken, creëren we een partnerschap gebaseerd op vertrouwen en wederzijds respect. Zo bouwen we niet alleen producten, maar ook duurzame relaties. Zo mag Prince Fibre voor een aantal klanten al jaren composiet profielen bieden. Benieuwd naar composiet als oplossing? neem contact op