Skip to main content

Pullwinding

Pullwinding is een techniek die wordt gebruikt bij de fabricage van vezelversterkte kunststofcomposieten (FRP), zoals glasvezelversterkte kunststof (GRP) en koolstofvezelversterkte kunststof (CRP). Deze techniek maakt gebruik van continue vezels, zoals glasvezels of koolstofvezels, die worden doordrenkt met een polymeerhars en vervolgens op een mal worden gewonden.

Hieronder vindt u enkele kenmerken en voordelen van de pullwinding techniek.

Over het materiaal

Continue vezels

Pullwinding maakt gebruik van continue vezels in plaats van kortere vezels. Dit resulteert in een sterkere en meer consistente structuur.

Automatisering

De techniek kan geautomatiseerd worden uitgevoerd, wat de productie efficiënter maakt en zorgt voor een consistente kwaliteit van het eindproduct.

Het bewerken van de producten

Aanpasbaarheid

Pullwinding kan worden aangepast aan verschillende specificaties en vereisten. Dit maakt het geschikt voor een breed scala aan toepassingen, van lichte structuren tot zwaardere constructies.

Kostenbesparing

Door de automatisering en efficiëntie van de pullwinding techniek kunnen kosten worden bespaard in vergelijking met sommige andere productiemethoden.

Het bewerken van de producten

Hoge sterkte-gewichtsverhouding

Omdat de vezels continu worden gewonden, resulteert dit in een materiaal met een uitstekende sterkte-gewichtsverhouding. Dit maakt het geschikt voor toepassingen waar lichtgewicht en sterkte cruciaal zijn, zoals in de luchtvaartindustrie en de productie van sportartikelen.

Mogelijkheid tot complexe vormen

Pullwinding maakt het mogelijk om complexe geometrische vormen te produceren door de vezels nauwkeurig op de mal te wikkelen.

Contactgegevens

Bij Prince Fibre helpen wij u graag, van advies tot speciale producties.

U kunt contact opnemen door hiernaast uw gegevens en een bericht achter te laten, of door direct te e-mailen of bellen naar ons kantoor in Dronten.

De Vecht 44
8253 PH Dronten
Nederland
sales@princefibre.com
0321-316425

Neem contact op met ons