fbpx Skip to main content


Een geavanceerde techniek
voor composietprofielen

Pullwinding is een techniek die wordt gebruikt bij de fabricage van vezelversterkte kunststofcomposieten (FRP), zoals glasvezelversterkte kunststof (GRP) en koolstofvezelversterkte kunststof (CRP). Deze techniek maakt gebruik van continue vezels, zoals glasvezels of koolstofvezels, die worden doordrenkt met een polymeerhars en vervolgens op een mal worden gewonden.

Hieronder vindt u enkele kenmerken en voordelen van de pullwinding techniek.

Over het materiaal

Continue vezels

In tegenstelling tot traditionele methoden waarbij kortere vezels worden gebruikt, maakt pullwinding gebruik van continue vezels. Dit resulteert in een sterkere en meer consistente structuur, waardoor het materiaal een hogere sterkte en duurzaamheid krijgt.

Automatisering

Pullwinding kan geautomatiseerd worden uitgevoerd, waardoor de productie efficiënter wordt en een consistente kwaliteit van het eindproduct wordt gegarandeerd. Dit vermindert menselijke fouten en verhoogt de productiesnelheid.

Het bewerken van de producten

Aanpasbaarheid

Een van de belangrijkste voordelen van pullwinding is de aanpasbaarheid aan verschillende specificaties en vereisten. Hierdoor is het geschikt voor een breed scala aan toepassingen, variërend van lichte structuren tot zwaardere constructies, en kan het worden gebruikt voor het produceren van componenten met verschillende sterktes en afmetingen.

Kostenbesparing

Door de geautomatiseerde en efficiënte productiemethode kunnen kosten worden bespaard in vergelijking met sommige andere productietechnieken. Dit maakt pullwinding een kosteneffectieve oplossing voor het produceren van hoogwaardige composietmaterialen.

Hoge sterkte-gewichtsverhouding

Doordat de vezels continu worden gewonden, resulteert dit in een materiaal met een uitstekende sterkte-gewichtsverhouding. Dit maakt pullwinding ideaal voor toepassingen waar lichtgewicht en sterkte cruciaal zijn, zoals in de luchtvaartindustrie, de automobielindustrie en de productie van sportartikelen.

Mogelijkheid tot complexe vormen

Pullwinding maakt het mogelijk om complexe geometrische vormen te produceren door de vezels nauwkeurig op de mal te wikkelen. Hierdoor kunnen componenten met complexe structuren en vormen worden vervaardigd, wat de ontwerpmogelijkheden aanzienlijk vergroot.

Met zijn unieke combinatie van sterkte, lichtheid, aanpasbaarheid en kosteneffectiviteit biedt pullwinding een breed scala aan mogelijkheden voor de productie van hoogwaardige composietmaterialen. Als u meer wilt weten over pullwinding en hoe het uw specifieke project kan ondersteunen, neem dan vandaag nog contact op met Prince Fibre. Ons team van experts staat klaar om u te adviseren en te begeleiden bij uw composietuitdagingen.

Contactgegevens

Bij Prince Fibre helpen wij u graag, van advies tot speciale producties.

U kunt contact opnemen door hiernaast uw gegevens en een bericht achter te laten, of door direct te e-mailen of bellen naar ons kantoor in Dronten.

De Vecht 44
8253 PH Dronten
Nederland
sales@princefibre.com
0321-316425

Neem contact op met ons