fbpx Skip to main content

COMPOSIET RIBBEN – VAN DER HEIDEN SYSTEMS

Frank van Slobbe, werkvoorbereider/engineer bij Van der Heiden Systems Van der Heiden Systems produceert systemen die de doorstroming in koelcellen bevorderen. Het gaat onder andere om deuren en interieurs van zogeheten ‘rijpkamers’, waarin producten als bananen efficiënt kunnen rijpen. In de rijpkamers dekken zeildoeken met carbon verstevigingsprofielen (als een soort ribben) het gangpad af, dat tussen 2 rijen pallets in ligt. Dit gangpad zorgt ervoor dat de lucht door de koelcel heen getrokken wordt, waardoor de rijping efficiënt verloopt. Doe je dit niet, dan duurt de rijping van bananen bijvoorbeeld 14 in plaats van 7 dagen.

Frank van Slobbe, werkvoorbereider/engineer bij Van der Heiden Systems: “Ter ondersteuning van onze zeildoeken in de koelcellen gebruiken we carbon profielen van Prince Fibre. De zeildoeken moeten sterke, lichtgewicht producten zijn, omdat ze opgerold moeten kunnen worden. In de rijpkamers wordt er onderdruk gecreëerd, en desondanks moeten de zeildoeken strak blijven liggen en dus niet inzakken. Carbon vezelstructuren in de profielen hebben de juiste eigenschappen voor deze eisen. Gedurende het hele jaar krijgen wij door Prince Fibre profielen aangeleverd, die wij zelf op maat maken. Bij grote projecten levert Prince Fibre ons materiaal op maat. Prince Fibre levert betrouwbare kwaliteit en bovendien denkt het bedrijf met ons mee bij eventuele vraagstukken op het gebied van carbon profielen.”

Contactgegevens

Bij Prince Fibre helpen wij u graag, van advies tot speciale producties.

U kunt contact opnemen door hiernaast uw gegevens en een bericht achter te laten, of door direct te e-mailen of bellen naar ons kantoor in Dronten.

De Vecht 44
8253 PH Dronten
Nederland
sales@princefibre.com
0321-316425

Neem contact op met ons