Prince Fibre is al sinds 1985 specialist op het gebied van hoogwaardige composiet profielen. Deze worden toegepast in verschillende industrieën, zoals de jachtbouw, machinebouw of de maritieme sector. Zowel carbon buizen als glasvezel buizen worden in gewicht gereduceerd zonder kracht te verliezen. Hierdoor hebben de buizen een hoge stijfheid, maar zijn ze licht van gewicht. Bent u op zoek naar zwarte buizen? Prince Fibre heeft diverse soorten buizen in het assortiment. Wij helpen u graag verder.

Zwarte carbon en glasvezel buizen

Prince Fibre produceert twee soorten zwarte buizen: dikwandige en dunwandige buizen. De dikwandige buis heeft een wanddikte van meer dan 2 millimeter en een vezelvolume gehalte van ongeveer 60%. Het vezelpakket van de dikwandige buis is opgebouwd uit meerdere lagen. Hierdoor zijn de mechanische eigenschappen aan te passen voor specifieke belastingen die om toepassingen vragen zoals torsie-, buig- of trekbelasting. De dunwandige buis kenmerkt zich door de wanddikte van maximaal 2 millimeter en een vezelvolume gehalte tot 60% met een glad oppervlak. Glasvezelbuizen worden standaard in een zachtgele kleur geproduceerd maar kunnen op aanvraag ook in het zwart worden geproduceerd.

Zwarte buizen

Klantspecifieke zwarte buizen

Mogelijkheden op aanvraag

Prince Fibre ontwikkelt en produceert haar producten zelf in haar eigen productiehal, waardoor het ook mogelijk is om klantspecifieke aanvragen aan te nemen. Wij ontwikkelen graag samen met u hoogwaardige profielen voor zeer uiteenlopende toepassingen. Zo kunnen we bedrukt vlies aan het oppervlak van uw carbon buis toe voegen of deze extra versterken met aramidevezels. Aramide heeft namelijk een hogere breukrek dan carbon, waardoor een aramidevezel versterkt profiel niet loskomt van de constructie bij een breuk. Aramide wordt onder meer gebruikt in kogel- en scherfwerende vesten. Bent u op zoek naar specifieke zwarte buizen? Wij produceren graag uw producten.

Zwarte buizen

Eigen productiehal

Productie zwarte buizen

Wij produceren de zwarte buizen in onze eigen productiehal. Het productieproces begint met losse klossen vezels, waarna deze doordrenkt worden met een hars. Vervolgens worden ze door een verwarmde persmatrijs getrokken waardoor de hars verstijfd en het profiel zijn uiteindelijke vorm aanneemt. Als laatste worden de profielen op maat gezaagd tot eindproduct en wordt de kwaliteitscontrole uitgevoerd.

Zwarte buizen

Contact

Wilt u graag meer informatie over onze zwarte buizen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze ervaren specialisten staan u graag te woord. Wij zijn een innovatief bedrijf en zijn elke dag bezig met het verbeteren van onze processen. Naast zwarte buizen, produceren wij ook andere profielen. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Contact us

Make a non-binding appointment