Het is betrekkelijk eenvoudig uit te leggen wat pultrusie is. Bij Prince Fibre passen we deze techniek toe voor het produceren van onze hoogwaardige composiet profielen. Kort gezegd is pultrusie het proces waarbij profielen, gemaakt van vezelversterkte producten, tot stand komen. We impregneren de vezels met hars, waarna we ze door een verwarmde matrijs trekken. In de matrijs vindt de curing plaats. De hars verstijft en het profiel krijgt zijn uiteindelijke vorm.

Naar het eindprocuct

Wat is de volgende stap na pultrusie?

Wat pultrusie is, is nu duidelijk. Wanneer het proces van de pultrusie voltooid is, worden de profielen op maat gezaagd, met het eindproduct als resultaat. Vervolgens vindt de kwaliteitscontrole plaats. De standaard profielen zijn gemaakt van carbon of glasvezel. Deze zijn verkrijgbaar in diameters tussen 2 en 80mm. Voor de binnen- en buitendiameter hanteren we toleranties van ±0.2mm. Standaard profielen zijn bij Prince Fibre verkrijgbaar in de lengtes 1.000, 2.000 en 6.000mm. Op aanvraag kunnen we ook lengtes leveren die hiervan afwijken.

De volgende standaard profielen van carbon zijn verkrijgbaar:

Voor glasvezel zijn dit:

De profielen zijn zeer sterk en licht in gewicht, waardoor ze goed te gebruiken zijn ter vervanging van meer traditionele materialen, zoals aluminium en staal.

Klantspecifieke profielen

Onze standaard profielen waarop pultrusie is toegepast, zijn niet in alle gevallen toereikend. Indien dit het geval is, gaan wij graag aan de slag met het ontwikkelen en produceren van een profiel op maat, dat bij u past. Voor elke klant bieden we een passende oplossing. Voor onze klanten hebben we al veel mooie projecten mogen realiseren. Neem gerust eens een kijkje als u hier meer over wilt weten.

Over Prince Fibre

Innovatief en efficiënt

Nu u weet wat pultrusie is, is het goed om ook wat meer te weten te komen over Prince Fibre. Wij zijn een innovatief technologiebedrijf, dat in 1985 werd opgericht door Rinus Prins. We zijn gespecialiseerd in het produceren en ontwikkelen van composiet profielen. Ons doel is om de wereld van onze klanten hiermee lichter, sterker en efficiënter maken. Ons team is altijd bezig met het verbeteren en ontwikkelen van alle processen. Met onze kennis en ervaring, vinden wij voor alle technische composiet vraagstukken een oplossing.

Carbon pultrusie

Antwoord en advies

Contact met Prince Fibre

Met bovenstaande informatie is duidelijk geworden wat pultrusie is en waarvoor het wordt toegepast. Wilt u meer weten? Of heeft u vragen over onze producten of diensten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze specialisten staan u graag te woord.

Contact us

Make a non-binding appointment