Traditionele telescopische statieven en andere toepassingen zijn door hun ontwerp verzwakt op de plekken waar deze uitschuiven. Hierdoor kan het materiaal gaan buigen en neemt de kans op breken toe.
Carbon statieven en telescopische toepassingen hebben dit probleem niet.

De voordelen

van telescopische toepassingen

Een telescopische toepassing van carbon is zo sterk dat deze niet buigt. Daarnaast is carbon enorm licht, waardoor het product makkelijk te hanteren is.

De telescopische profielen kunnen ver uitschuiven, waardoor ze op meerdere manieren inzetbaar zijn. Verder blijft het eenvoudig om het product op te bergen nadat deze ingeschoven is. Lengtes tot 12 meter kunnen worden gerealiseerd.

Tripods & Telescopic poles

Packpicker

voor het overbruggen van grote afstanden

Een van onze Duitse klanten vroeg ons om hen te helpen bij het oplossen van een overspanningsprobleem. De pakketten op de lopende banden in hun distributiecentra liepen vast, hierdoor viel het gehele proces regelmatig stil. Het opnieuw in gang zetten was een tijdrovende bezigheid en daarom is in samenwerking met onze klant de ‘Packpicker’ ontwikkeld.

Deze telescopische toepassing is door het lichtgewicht carbon eenvoudig te hanteren. Door zijn kracht buigt deze niet door, waardoor hij makkelijk zijn doel kan bereiken.

Door zijn opvallende kleuren (geprinte vlies toegevoegd in het profiel) blijft daarnaast de veiligheid op de werkvloer gewaarborgd en is duidelijk dat de packpicker toebehoort aan onze klant (anti-diefstal).

Packpicker

Carbonprofielen leveren kracht, vrijwel zonder meer gewicht. De profielen bieden verder een extreme stijfheid en hoge drukweerstand.

Bekijk profiel

Een van onze Duitse klanten vroeg ons om hen te helpen bij het oplossen van een overspanningsprobleem. De PackPicker is de uitkomst om grote afstanden te overbruggen in distributiecentra.

Bekijk project

Neem contact op

Voor een oplossing op maat

Bent u ook op zoek naar een oplossing voor het overbruggen van een grote afstand? Of kunt u een telescopische oplossing voor een ander probleem gebruiken? Neem dan contact op met Prince Fibre en we bespreken graag de mogelijkheden met u.

Prince Fibre

Contact us

Make a non-binding appointment