Al meer dan dertig jaar is Prince Fibre gespecialiseerd in het ontwikkelen van hoogwaardige glasvezel en carbon profielen. Deze profielen zijn zeer geschikt voor toepassing in de sport- & leisure-industrie. Door de toepassing van sport leisure profielen is uw product veel lager in gewicht, zonder in te leveren op sterkte. Hierdoor zijn traditionele materialen, zoals staal en aluminium, perfect te vervangen door sport leisure profielen. Sport leisure profielen van Prince Fibre lenen zich, naast de sport- & leisure-industrie, uitstekend voor andere industrieën, waaronder de machinebouw en jachtbouw. Heeft u een project waarbij sport leisure profielen goed van pas komen? Dan helpt het specialistenteam van Prince Fibre u graag verder.

Verschillende producten

Sport leisure profielen

Binnen de sport- & leisure-industrie wordt er voornamelijk voor glasvezel en carbon profielen gekozen omwille van het lage gewicht. In de topsport telt namelijk iedere gram. Hier is de Fraunhofer zadelpen een goed voorbeeld van. Dergelijke zadelpennen zijn lager in gewicht dan een zadelpen van bijvoorbeeld aluminium. Het comfort speelt een belangrijke rol tijdens het fietsen. Met een lichtgewicht carbon zadelpin blijft het comfort hoog, zo niet hoger dan bij traditionele zadelpennen. Sport leisure profielen in een zadelpen zorgen er ook voor dat de schokken van minder goede wegdekken goed weggefilterd worden. Ook in de schaatswereld wordt gebruik gemaakt van sport leisure profielen. Vaak bestaan vele delen van de schaats uit carbon om zo min mogelijk weerstand en gewicht te bewerkstelligen tijdens het schaatsen.

Ontwikkeling sport leisure profielen

Hoe het werkt

Prince Fibre is een innovatief technologie bedrijf dat zich sinds 1985 specialiseert in het ontwikkelen en produceren van hoogkwalitatieve composiet profielen. Een professioneel en creatief team ontwikkelt en produceert onder andere een breed assortiment sport leisure profielen op basis van glas-, carbon- en aramidevezelversterkt kunststof. Deze sport leisure profielen worden ontwikkeld in onze eigen productiehal. Carbon en glasvezel profielen bestaan simpelweg uit losse klossen composieten vezels. Deze vezels gaan door een verwarmde matrijs, nadat ze zijn doordrenkt met epoxyhars. Dit is een kunsthars dat de profielen beschermt tegen beschadigingen en invloed van vocht. In de matrijs verstijft de hars en krijgt het profiel zijn uiteindelijke vorm. Hierna worden de producten op maat gezaagd tot passende sport leisure profielen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten adviseren u graag.

Sport leisure profielen

Persoonlijk en deskundig

Contact met Prince Fibre

Naast sport leisure profielen levert Prince Fibre ook composiet profielen voor andere toepassingen, zoals constructie en binnen de automotive industry. Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden of onze overige producten? Wilt u graag advies of heeft u vragen over specifieke toepassingen? Neem dan gerust contact met ons op. Prince Fibre helpt u graag verder.

Neem contact met ons op

Maak vrijblijvend een afspraak