Carbon en glasvezel worden in de sportwereld steeds vaker toegepast. Het materiaal is lichter, wat voor een aantal sporten ideaal is om prestaties te verhogen. Daarnaast zijn zowel carbon als glasvezel sterke composieten die de levensduur van het materiaal kunnen vergroten.

Het belang van

Lichtgewicht oplossingen

Binnen de Sport- en Leisure-industrie wordt er vooral voor carbon- en glasvezelprofielen gekozen omwille van het lage gewicht. In de topsport telt namelijk elke gram.
Een bekend voorbeeld is de racefiets, welke de rijder betere prestaties oplevert des te lichter de fiets wordt. Andere toepassingen zijn vaak minder bekend, zoals in de schaatswereld waar carbon onderdelen worden toegevoegd aan de schaatsen.

ice skating carbon

Carbon Zadelpen

Lichtere racefietsen

Ontwikkelingsinstituut Fraunhofer-ICT legde de vraag bij Prince Fibre neer om gezamenlijk een zadelpen voor sportfietsen te ontwikkelen.

De zadelpen van carbon fibre heeft een afwijkende profielvorm gekregen. Dit is een meer ovale vorm met een bijna platte zijde geworden. Voor de zadelpen zijn twee profielen gebruikt, welke met de platte zijdes richting elkaar in het frame worden gestoken.

Momenteel liggen er ideeën voor een nieuw design klaar. Het doel is om de stijfheid nog verder te verhogen, waardoor de static bending verder verbeterd wordt.

Sport leisure profielen

Onze standaard composietprofielen zijn gemaakt van carbon en glasvezel, variërend van massieve staven, lamellen tot buizen in lengtes van 1000, 2000, 4000 en 6000 mm.

Bekijk profiel

In samenwerking oplossingen ontwikkelen voor klanten zit al sinds het begin in het DNA van Prince Fibre. Prince Fibre levert een buitengewone ovale carbonbuis, die voor ongeëvenaarde flexibiliteit zorgt.

Bekijk project

We ontwikkelen

Samen innovatieve ontwerpen

De glasvezel- en carbonproducten van Prince Fibre kunnen zeer breed worden toegepast. Daar is deze samenwerking met Fraunhofer een uitstekend voorbeeld van.

Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden die carbon of glasvezel u kunnen bieden? Prince Fibre adviseert u graag en denkt mee over unieke toepassingen voor een op maat ontwikkeld product. Neem hiervoor gerust contact op met onze specialisten.

Prince Fibre

Contact us

Make a non-binding appointment