De toepassing van lichtgewicht composietprofielen komt vaak voor in productiesystemen. Hierbij is een laag gewicht belangrijk vanwege het vele verplaatsen wat de machines doen. Te denken is aan pick & place robots die veel handelingen per minuut uitvoeren. Lichtgewicht, kracht en van hoge stijfheid zijn de noodzakelijke ingrediënten voor een succesvolle pick & place robot.

Het gebruik van

Robotarmen

Robotarmen bewegen vliegensvlug, werken urenlang non-stop door en zijn accuraat in het pakken en plaatsen van producten.

Dit resulteert in een hogere productie, een verminderde personele werkdruk en zorgt uiteindelijk ook voor kostenbesparingen.

Door de armen met het lichte carbon samen te stellen, is er minder energie nodig voor het verplaatsen dat de robot doet. Daarnaast zijn de armen sterk genoeg om zware materialen tillen.

Carbon en robotics, de ideale match!

Carbon

in delta robots

PWR is dé specialist voor klantspecifieke geautomatiseerde robotica-oplossingen in de voedselverpakkingsindustrie. Door de samenwerking tussen PWR en Prince Fibre zijn de carbon buizen van Prince Fibre een belangrijk onderdeel van de PWR Delta robots geworden.

De PWR Delta robots werken slim en secuur, want ze moeten op complexe omstandigheden in kunnen spelen. Alles is in beweging tijdens de productie: de lopende band met voedselproducten, de band waarop de verpakking ligt en natuurlijk de robot zelf.

De optimale prestaties van PWR Delta robots behoren tot de beste in het Robotics marktsegment. Prince Fibre is trots om daar een bijdrage aan te leveren en levert inmiddels aan meerdere leveranciers van Delta Robots.

Carbon en robotics, de ideale match!

Carbonprofielen leveren kracht, vrijwel zonder meer gewicht. De profielen bieden verder een extreme stijfheid en hoge drukweerstand.

Bekijk profiel

Mede door het gebruik van carbon profielen als robotarmen is het mogelijk om producten van de hoogste kwaliteit te produceren.

Bekijk project

Samenwerking met

Prince Fibre

Carbon is een materiaal dat uitermate geschikt is voor toepassingen in de markt van Robotics. Heeft u ook een project waarvoor u de uiteenlopende en klantspecifieke producten van Prince Fibre kunt gebruiken? Wij zijn altijd in staat om bijzondere producten te creëren en unieke projecten op te leveren.

Neem gerust contact met ons op! Onze specialisten denken met u mee en adviseren u graag vrijblijvend over onze carbonoplossingen.

Prince Fibre

Contact us

Make a non-binding appointment