Prince Fibre is al decennia lang expert op het gebied van pultrusieprofielen. Pultrusie, in de vakmond ook vaak pultrusion genoemd, is de techniek waarbij vezelversterkte producten ontwikkeld en geproduceerd worden. De vezelversterkte producten die Prince Fibre fabriceert, zijn carbon en glasvezel. Het grootste voordeel van deze producten is dat ze zeer krachtig en zeer laag in gewicht zijn, wat ze ideaal maakt voor vervanging van traditionele, zware materialen zoals staal en aluminium. Pultrusion producten worden hierdoor vaak toegepast in branches zoals de machinebouw, constructie, infrastructuur, marine en luchtvaart. Bent u zoekende naar de juiste producten voor uw eigen pultrusion project? Prince Fibre helpt u graag verder.

Hoe werkt pultrusion?

Een kijkje achter de techniek

Om onze hoogwaardige carbon en glasvezel profielen te produceren, maakt Prince Fibre gebruik van pultrusion. Tijdens het proces van pultrusion worden vezelversterkte materialen door een grote matrijs getrokken. In de matrijs wordt epoxyhars aan het product toegevoegd dat versmelt met het carbon of glasvezel. Vervolgens verstijft de hars en begint het profiel zijn uiteindelijke vorm te krijgen. Tot slot wordt het eindproduct door onze specialisten op maat gezaagd. Door pultrusion toe te passen, wordt het uiteindelijke product ontzettend krachtig en tegelijkertijd zeer licht van gewicht. Dit gebeurt allemaal in onze eigen productiehal. Het grote voordeel daarvan is dat wij niet alleen standaard producten uit eigen voorraad kunnen leveren, maar ook zeer eenvoudig maatwerk pultrusion profielen kunnen fabriceren. Maatwerk pultrusion is dan ook een van onze specialismen en een veelgevraagde service van Prince Fibre.

Klant specifieke producten

Leer ons kennen

Waarom pultrusion door Prince Fibre?

Prince Fibre is al sinds 1985 een gespecialiseerd technologiebedrijf dat voorop loopt op het gebied van pultrusion profielen. We streven sinds de start van onze innovatieve organisatie naar een lichtere, sterkere en efficiëntere wereld voor onze klanten. De combinatie van lichtgewicht en hoge stijfheid maken onze profielen geschikt voor ieder project en elke toepassing. Dat is de reden dat wij voor elke klant een passende oplossing willen en kunnen bieden. Dankzij onze kennis en ervaring zijn de specialisten van Prince Fibre in staat om voor alle technische pultrusion vraagstukken een oplossing te bieden. Bekijk onze projecten om te zien welke klanten u voor gingen en samen met ons een klantspecifiek profiel hebben ontwikkeld en nu succesvol toepassen in hun eigen branche.

PULTRUSIE TECHNIEK

Meer informatie?

Neem contact op

Heeft u nog vragen over de mogelijkheden die pultrusion ook u kan bieden? Neem vooral contact op met onze specialisten. Zij adviseren u graag over uw specifieke project. Bent u overtuigd van de innovatieve eigenschappen van carbon en glasvezel? Dan kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij denken graag met u mee over de beste manier om pultrusion in uw niche toe te passen!

Contact us

Make a non-binding appointment