Bent u op zoek naar een unieke buis van hoge kwaliteit, gemaakt van carbon of glasvezel? Prince Fibre is al meer dan 30 jaar dé specialist in het ontwikkelen en produceren van de pultrusiebuis. Door carbon of glasvezel te gebruiken kunnen wij garanderen dat een pultrusiebuis licht in gewicht is, zonder kracht te verliezen. Een pultrusiebuis is dus uitstekend ter vervaging van een buis gemaakt van traditionele en zwaardere materialen zoals staal en aluminium. Heeft u een project waarbij u een pultrusiebuis wilt gebruiken? Ons team aan specialisten gaat graag met u op zoek naar de perfecte lichtgewicht oplossing.

Krachtig en zeer licht

Wat is een pultrusiebuis?

Een pultrusiebuis wordt bij Prince Fibre gemaakt in twee verschillende diktes: een dunwandige pultrusiebuis en een dikwandige pultrusiebuis. Beide buizen worden gemaakt van glasvezel of carbon. De eigenschappen van de pultrusiebuis hebben we hieronder voor u op een rijtje gezet.

De dunwandige pultrusiebuis:

– Een dunwandige pultrusiebuis heeft een wanddikte van maximaal 2mm;
– Het vezelvolume van een pultrusiebuis bedraagt hoogstens 60%;
– De vlecht van een dunwandige pultrusiebuis is 45 graden. Bij glasvezel is deze vlecht inwendig en bij carbon uitwendig. Deze vlecht zorgt voor een verbeterde torsiestijfheid en geeft de carbon buizen het karakteristieke uiterlijk.

Als u kiest voor een pultrusiebuis gemaakt van glasvezel komt er nog een voordeel bij kijken: u kunt op aanvraag een gewenste kleur aangeven van de buis. Dit is bij een pultrusiebuis gemaakt van carbon niet mogelijk.

De eigenschappen van een dikwandige pultrusiebuis:

– Een dikwandige pultrusiebuis heeft een wanddikte van meer dan 2mm;
– Het vezelvolume van deze buis is ongeveer 60%;
– De standaard hars die wordt gebruikt in de productie is epoxyhars;
– Er wordt een grotere hoeveelheid vezels gebruikt dan bij de dunwandige buizen. Bij de buis gemaakt van carbon worden de vezels opgebouwd uit meerdere lagen.

De dikwandige pultrusiebuis is door deze eigenschappen zeer goed bestand tegen belasting en goed te gebruiken in de marinesector. Zo kan een variant van glasvezel worden gebruikt als isolatie voor bekabeling in masten. De variant gemaakt van carbon leent zich uitstekend als spinnakerboom op zeilschepen. Ook bij de dikwandige buizen is de glasvezelvariant verkrijgbaar in een kleur op aanvraag.

Profielen overzicht

De ontwikkeling van een pultrusiebuis

Het ontwikkelen van een pultrusiebuis van Prince Fibre gebeurt in onze eigen productiehal. Bij het pultrusieproces worden vezelversterkte producten, zoals glasvezel en carbon, door een matrijs getrokken. Vervolgens worden deze doordrenkt en versmolten met epoxyhars. Deze hars verstijft, waardoor deze uiteindelijk kan worden verwerkt tot een buis. Naast het ontwikkelen van pultrusiebuizen ontwikkelen en produceren we altijd het product dat past bij uw wensen. Samen met u is het mogelijk om uiteenlopende, specifieke toepassingen en projecten te ontwikkelen.

Persoonlijk en deskundig

Contact Prince Fibre

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van pultrusiebuizen van Prince Fibre? Heeft u vragen over onze andere producten of laat u zich liever adviseren? Neem dan eens contact met ons op. Onze experts vertellen u graag meer.

Contact us

Make a non-binding appointment