Prince Fibre is specialist in hoogwaardige composiet profielen. Composiet is een zeer krachtig doch licht materiaal dat toepasbaar is ter vervanging van traditionele materialen, zoals staal en aluminium. Middels geavanceerde pultrusie technieken produceren wij verschillende soorten profielen van carbon en glasvezel. Bent u op zoek naar een partner die pultrusie technieken gebruikt voor de ontwikkeling van een op maat gemaakt sterk en lichtgewicht product? De specialisten van Prince Fibre zijn ervaren in klantspecifieke creaties en helpen u graag aan de perfecte oplossing voor uw toepassingen.

In onze eigen productiehal

Toepassen van pultrusie technieken

Prince Fibre heeft genoeg ruimte en mogelijkheden om pultrusie technieken toe te passen dankzij haar eigen productiehal. Pultrusie is het proces waarbij vezelversterkte producten, zoals glasvezel of carbon, door een matrijs getrokken worden. Daar worden ze doordrenkt en versmolten met epoxyhars. De hars verstijft, waardoor het profiel zijn uiteindelijke vorm krijgt. Dankzij deze pultrusie technieken is het uiteindelijke product enorm krachtig en zeer licht van gewicht. Vervolgens worden de glasvezel en carbon profielen op maat gezaagd tot het eindproduct. Prince Fibre levert verschillende standaard composiet profielen die direct uit voorraad leverbaar zijn. Onze standaard glasvezel en carbon profielen zijn leverbaar in lengtes van 1.000, 2.000 of 6.000 millimeter. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van klantspecifieke composiet profielen? Neem dan gerust contact met ons op!

Glasvezel en carbon profielen

De uitkomst van pultrusie technieken

Prince Fibre gebruikt pultrusie technieken onder andere voor het ontwikkelen van producten in de civiele bouw, automotive industrie, aerospace industrie, marine-industrie, machinery industrie en sport- en leisure-industrie. Binnen deze industrieën wordt er voor carbon en glasvezel profielen gekozen vanwege het lage gewicht. Onze producten kunt u vervolgens verwerken in de toepassingen die u voor ogen hebt. Het is ook mogelijk om uw op maat gemaakte profielen te laten bedrukken met een vlies van aramidevezels. Aramide heeft een hogere breukrek dan carbon. Deze vezel zorgt ervoor dat een aramidevezelversterkt profiel bij breuk niet loskomt van de constructie. Net als carbon is ook aramide temperatuurbestending, alleen heeft aramide een hogere treksterkte dan carbonvezel.

PULTRUSIE TECHNIEK

Interesse in pultrusie technieken?

Contact met Prince Fibre

Als innovatief technologiebedrijf is Prince Fibre altijd bezig met het ontwikkelen en optimaliseren van haar processen. Het gebruik van pultrusie technieken is ideaal wanneer u een product nodig heeft dat zeer laag in gewicht, maar toch extreem sterk is. Heeft u nog vragen of wilt u graag advies over uw specifieke composiet wens? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag bij het kiezen van een passend product.

Contact us

Make a non-binding appointment