Bent u op zoek naar een hoogwaardig en uniek product van carbon of glasvezel? Prince Fibre is al meer dan 30 jaar specialist in het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige pultrusie profielen. Door de toepassing wordt uw product in gewicht gereduceerd, zonder kracht te verliezen. Om deze reden lenen pultrusie profielen zich uitstekend ter vervanging van traditionele, zwaardere materialen, waaronder staal en aluminium. Heeft u een project waarbij pultrusie profielen goed van pas komen? Het specialistenteam van Prince Fibre levert maatwerk en zoekt graag met u naar de perfecte lichtgewicht oplossing voor uw industrie.

Een eigen productiehal

Ontwikkeling van pultrusie profielen

De pultrusie profielen van Prince Fibre worden ontwikkeld in onze eigen productiehal. Pultrusie is een proces waarbij vezelversterkte producten, zoals glasvezel of carbonvezel, door een matrijs heengetrokken worden. Daar worden ze doordrenkt en versmolten met epoxyhars. De hars verstijft, waardoor het profiel zijn uiteindelijke vorm krijgt. Het pultrusie profiel dat ontstaat is enorm krachtig en zeer licht van gewicht. Vervolgens worden de pultrusie profielen op maat gezaagd tot het eindproduct. Prince Fibre levert verschillende standaard pultrusie profielen die meteen uit voorraad leverbaar zijn. Onze standaard pultrusie profielen zijn leverbaar in lengtes van 1.000, 2.000 of 6.000 millimeter. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van op maat ontwikkelde pultrusie profielen? Dan bespreken we graag alle opties met u. Neem gerust contact met ons op!

Pultrusie profielen voor alle toepassingen

Carbon en glasvezel

Prince Fibre ontwikkelt graag samen met u pultrusie profielen op maat. Wij leven onder andere aan opdrachtgevers in de civiele bouw, automotive industrie, aerospace industrie, marine-industrie, machinery industrie en sport- en leisure-industrie. Binnen deze industrieën wordt er voor carbon- en glasvezelprofielen gekozen omwille van het lage gewicht. Onze producten kunt u vervolgens verwerken in de toepassingen die u voor ogen hebt. Wist u dat het ook mogelijk is om uw op maat gemaakte pultrusie profielen te laten bedrukken met een vlies van aramidevezels? Aramide heeft een hogere breukrek dan carbon. Deze vezel zorgt ervoor dat een aramidevezel-versterkt profiel bij breuk niet los komt van de constructie. Aramide wordt onder meer gebruikt in kogel- en scherfwerende vesten. Net als carbon is ook aramide temperatuurbestending, alleen heeft aramide een hogere treksterkte dan carbonvezel. De gele kleur van aramide in combinatie met de zwarte kleur van carbon geeft een professionele uitstraling.

Eigen productie hal

Contact Prince Fibre

Pultrusie profielen op maat

Prince Fibre is als innovatief technologiebedrijf iedere dag bezig met het ontwikkelen en verbeteren van processen. Onze pultrusie profielen zijn ideaal wanneer een laag gewicht, hoge sterkte en hoge stijfheid van belang zijn voor uw unieke pultrusie product. Wilt u graag advies of heeft u vragen over specifieke producties? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag bij het kiezen van een passend product.

Contact us

Make a non-binding appointment