Projecten detail

Flexibele zadelpen voor racefietsen

In samenwerking oplossingen ontwikkelen voor klanten zit al sinds het begin in het DNA van Prince Fibre. Ontwikkelingsinstituut Fraunhofer-ICT legde de vraag bij ons neer om gezamenlijk een zadelpen voor sportfietsen te ontwikkelen. Fraunhofer is een leidende Europese researchorganisatie op het gebied van toepassingen voor gezondheidszorg, veiligheid en milieu.

fraunhofer logo

Holle carbonstaaf

Begonnen als ijshockeystick
De ontwikkelingen met Fraunhofer lopen al jaren. Er is al eens succesvol een carbon ijshockeystick ontwikkeld. Deze rechthoekige profielen bleken zo sterk, dat ze ook konden worden gebruikt om vliegtuig panelen te versterken.

Ontwikkeling
Het carbon profiel heeft een afwijkende vorm. Hij wordt gekenmerkt door de ovale vorm met een bijna platte zijde. Deze twee platte zijdes worden richting elkaar in het frame gestoken.

Momenteel liggen de idee├źn voor een nieuw design. Het doel is om de stijfheid nog verder te verhogen, waardoor de static bending verder verbeterd wordt.

Flexibele zadelpen voor racefietsen

Interesse?

Carbonproject met Prince Fibre

De glasvezel- en carbonproducten van Prince Fibre kunnen zeer breed in veel verschillende industrie├źn toegepast worden. Daar is deze samenwerking met Fraunhofer een uitstekend voorbeeld van. Als innovatief technologiebedrijf streven we iedere dag naar de verbetering en ontwikkeling van uw processen. Bent u door dit unieke carbonproject ook benieuwd naar de mogelijkheden die carbon u biedt? Prince Fibre adviseert u graag en denkt mee over unieke toepassingen voor uw op maat ontwikkelde product. Neem gerust contact op met onze specialisten.

Neem contact met ons op

Maak vrijblijvend een afspraak