Prince Fibre is een innovatief technologiebedrijf, dat zich al ruim 30 jaar specialiseert in het produceren en ontwikkelen van composiet profielen. Hiermee maken we de wereld van onze klanten lichter, sterker en efficiënter. Wij leveren onder andere een assortiment standaard producten. Deze zijn uit voorraad leverbaar. Zijn ze niet toereikend? Dan ontwikkelen wij profielen op maat, gebaseerd op wat u nodig heeft. Wij leveren onder andere aan opdrachtgevers in de civiele bouw, automotive, aerospace, marine, machinery en de sport- en leisure industry. Zij verwerken onze producten verder. 

Carbon profielen die voldoen aan uw vraag

Carbon profielen op maat

Carbon is een perfect materiaal om te gebruiken als hoge stijfheid en een licht gewicht belangrijk zijn. Door deze combinatie is carbon ideaal om traditionele materialen, zoals staal en aluminium, te vervangen. Onze standaard profielen, waaronder massieve staven, lamellen en buizen, kunnen we direct uit voorraad leveren. De diameters liggen tussen 2 en 80mm en de verkrijgbare lengtes zijn 1.000, 2.000 en 6.000mm. Zijn standaard profielen in uw geval niet toereikend? Geen nood! Wij ontwikkelen profielen op maat. U kunt de profielen extra laten versterken door een bedrukt vlies aan het oppervlak toe te laten voegen of door het te laten versterken met aramide vezels. Een met aramide vezels versterkt profiel komt in geval van breuk niet los van de constructie. Bovendien is het temperatuurbestendig en geeft de gele kleur van aramide in combinatie met de zwarte kleur van carbon een professionele uitstraling.

specifiek carbon

Glasvezel profielen afgestemd op uw wens

Glasvezel profielen op maat

Net als carbon profielen zijn glasvezel profielen ideaal om traditionele materialen, zoals staal en aluminium, te vervangen. Dit komt door de goede combinatie van lichtgewicht en de isolerende eigenschappen van glasvezel. Aan het begin van het productieproces van de glasvezel profielen staan klossen met glasvezels. De eerste stap is het impregneren van de vezels met hars. Vervolgens worden ze door een verwarmde matrijs worden getrokken. Daar vindt de zogenaamde curing plaats. De hars verstijft dan en het profiel neemt zijn uiteindelijke vorm aan. Zodra dit klaar is worden de profielen op maat gezaagd tot eindproduct. Tot slot vindt de kwaliteitscontrole plaats. Een groot deel standaard glasvezel profielen leveren wij net als de standaard carbon profielen direct uit voorraad. Ook hier zijn profielen op maat mogelijk. In samenwerking met een van onze klanten ontwikkelden wij bijvoorbeeld een glasvezel dorpel. Deze wordt momenteel toegepast in de bouw.

klant specifiek glasvezel profielen

Profielen op maat van Prince Fibre

Neem contact op

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die profielen op maat u kunnen bieden? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag bij het ontwikkelen van een passende oplossing door middel van profielen op maat. Heeft u een andere vraag? Neem ook dan gerust contact op.

Contact us

Make a non-binding appointment