Lamel

Vlakke strippen

PROFIELEN

In de bouw wordt vaak gebruik gemaakt van traditionele materialen als staal, beton of aluminium. In veel gevallen is het wenselijk om constructies extra te versterken. Composietstrips zijn hiervoor de perfecte oplossing.

Toepassing van vlakke strips

Carbon strippen zijn ultrasterk en hebben een zeer hoge treksterkte en trekmodulus. Het is eenvoudig mogelijk deze strips te verwerken in bestaande constructiematerialen. Zo zetten brugbouwers deze strips in om de betonnen structuren te ondersteunen. Daarnaast is het mogelijk de carbon strips aan een aluminium constructie toe te voegen. Het toevoegen van carbon strips aan dergelijke constructies vergroot de maximale overspanning aanzienlijk, zonder noemenswaardig gewicht aan de constructie toe te voegen, waardoor de doorbuiging van het aluminium flink wordt gereduceerd. Denk hierbij onder meer aan toepassingen zoals het verstevigen van modulaire bouwconstructies ten behoeve van grote tenten, schuifdeuren of laadplatforms in vrachtwagens. Kortom: carbon strips zijn de oplossing voor iedere toepassing waarbij in combinatie met aluminium een product een grotere overspanning moet krijgen.

Vlakke strips van glasvezel zijn uitermate geschikt om in te zetten om constructies extra isolerend vermogen mee te geven. Het toevoegen van glasvezel strips in constructies die de scheiding zijn, tussen bijvoorbeeld het binnen- en buitenklimaat, zorgt voor een hogere isolatiewaarde. Denk hierbij aan verschillende toepassingen in gevels zoals aluminium kozijnen of andere stalen-, aluminium en steenconstructies waar koudebruggen vragen om isolerende profielen.

Productspecificaties

Onze standaard strips zijn 50mm of 100mm breed. Daarnaast is het mogelijk om op verzoek strips te produceren die aan uw specifieke wensen voldoen. Neemt u hiervoor vrijblijvend contact op met onze specialisten.

Klant specifieke producten

Neem voor meer informatie of voor een geheel vrijblijvende offerte contact met ons op via:

phone

Contact persoon

Vrijblijvend offerte aanvragen?

    Vraag een offerte aan

    Contact us

    Make a non-binding appointment