Standaard glasvezelprofielen

Glasvezel profielen zijn ideaal om traditionele materialen zoals staal en aluminium te vervangen. Door de goede combinatie van lichtgewicht en isolerende eigenschappen is glasvezel een goede vervanger van traditionele materialen. Wij bieden verschillende mogelijkheden in glasvezel profielen.

Sinds 1985 is Prince Fibre actief in het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige, vezel versterkte composiet profielen. Onze producten worden toegepast in verschillende industrieën zoals bijvoorbeeld sportartikelen, machinebouw, jachtbouw, automobiel, constructie en in de luchtvaart.

Aan het begin van het productieproces staan klossen met glasvezels. Deze vezels worden met hars geïmpregneerd waarna ze door een verwarmde matrijs worden getrokken. In de matrijs vindt de curing plaats. De hars verstijfd en het profiel krijgt zijn uiteindelijke vorm. Hierna worden de profielen op maat gezaagd tot eindproduct, ten slotte vindt de kwaliteitscontrole plaats.

Een groot deel standaard profielen leveren wij direct uit voorraad. Variërend van massieve staven, lamellen tot buizen; deze zijn verkrijgbaar in diameters tussen 2 en 80mm.Voor de binnen- en buitendiameter worden toleranties gehanteerd van ±0.2mm. Standaard profielen zijn verkrijgbaar in de lengtes 1.000, 2.000 en 6.000mm. Op aanvraag zijn ook afwijkende lengtes leverbaar. In overleg met onze klanten ontwikkelen wij profielen op maat die geschikt zijn voor specifieke toepassingen.

Hieronder vindt u per type profiel een overzicht van onze standaard glasvezel profielen.

DOWNLOADS

OVERZICHT STANDAARD GLASVEZEL PROFIELEN

Neem contact met ons op

Maak vrijblijvend een afspraak