Standaard carbonprofielen

Onze carbonprofielen

De kracht van carbon is de combinatie tussen lichtgewicht en hoge stijfheid. Bij Prince Fibre bieden wij verschillende carbon profielen. Ideaal om traditionele materialen, zoals staal en aluminium te vervangen.

Aan het begin van het productieproces staan klossen met koolstofvezels. Deze vezels worden met hars geïmpregneerd waarna ze door een verwarmde matrijs worden getrokken. In de matrijs vindt de curing plaats. De hars verstijfd en het profiel krijgt zijn uiteindelijke vorm. Hierna worden de profielen op maat gezaagd tot eindproduct, ten slotte vindt de kwaliteitscontrole plaats.

Prince Fibre is een van de weinige producenten van gepultrudeerde carbon profielen op de Europese markt. Sinds 1985 zijn wij actief in het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige, vezel versterkte composiet profielen. Onze producten worden toegepast in verschillende industrieën zoals bijvoorbeeld sportartikelen, machinebouw, jachtbouw, automobiel, constructie en in de luchtvaart.

Een groot deel standaard profielen leveren wij direct uit voorraad. Variërend van massieve staven, lamellen tot buizen; deze zijn verkrijgbaar in diameters tussen 2 en 80mm.Voor de binnen- en buitendiameter worden toleranties gehanteerd van ±0.2mm. Standaard profielen zijn verkrijgbaar in de lengtes 1.000, 2.000 en 6.000mm. Op aanvraag zijn ook afwijkende lengtes leverbaar. In overleg met onze klanten ontwikkelen wij profielen op maat die geschikt zijn voor specifieke toepassingen.

Hieronder vindt u per type profiel een overzicht van onze standaard carbon profielen.

Neem contact met ons op

Maak vrijblijvend een afspraak