Dikwandige buis

Standaard glasvezel profielen

PROFIELEN

Bij Prince Fibre produceren we standaard glasvezel profielen voor de Europese markt. Deze profielen worden geproduceerd in een continu pultrusie proces. De ontwikkeling startte in 1985 en de productie van composiet profielen is over de jaren heen door Prince Fibre geoptimaliseerd. Vezel versterkte composiet profielen vinden een toepassing in verschillende industrieën zoals machinebouw, jachtbouw, constructie en in de luchtvaart.

De unieke eigenschappen van glasvezel

Glasvezel staat met name bekend om haar hoge isolerende waarde. Het zorgt ervoor dat geen warmteoverdracht kan plaatsvinden bij aansluitingen tussen verschillende materialen of bouwdelen. Daarom zijn glasvezel profielen een belangrijke toevoeging aan onder meer gevelconstructies. Een onderdeel van glasvezel condenseert niet, zelfs niet als de temperatuurverschillen tussen binnen- en buiten groot zijn. Daarbij zijn de profielen licht, waardoor zij geen noemenswaardig gewicht toevoegen aan een constructie.

Daarnaast corrodeert glasvezel niet, wat het bij uitstek geschikt maakt voor gebruik in de jachtbouw.

Productspecificaties

Bij Prince Fibre hebben we een ruim aantal profielen standaard op voorraad. Onze standaard profielen variëren van massieve staven, strips tot buizen. Verkrijgbaar in diameters tussen 2 en 80mm. Voor de binnen- en buitendiameter hanteren wij toleranties van -0.3mm tot +0.1mm. Standaard profielen zijn verkrijgbaar in de lengtes 1m, 2m 4m en 6m. Op verzoek is het mogelijk de profielen op maat te zagen.

Pull’d

Prince Fibre brengt de top 100 van meest populaire producten op de markt onder haar eigen merk Pull’d. Deze producten zijn direct uit voorraad leverbaar, levering is hierdoor snel mogelijk. Daarnaast is het bij Prince Fibre geen probleem om kleinere hoeveelheden te bestellen, ook dit is uit voorraad leverbaar.

glasfiber buis

Downloads

Overzicht standaard carbon profielen

Neem voor meer informatie of voor een geheel vrijblijvende offerte contact met ons op via:

phone

Contact persoon

Vrijblijvend offerte aanvragen?

    Vraag een offerte aan

    Contact us

    Make a non-binding appointment