Dikwandige buis

Buizen

Dikwandig & dunwandig

Onder de meest gevraagde composiet producten vallen onze buizen. Voor de samenstelling kan gekozen worden uit glasvezel of carbon. Indien gewenst mixen we deze vezels met andere vezels om de eigenschappen van het product aan uw specificaties aan te passen.
Aan de vezels voegen we een hars toe, zoals epoxyhars, vinylester-epoxyhars of polyesterhars. Op basis van de gewenste eigenschappen van uw product kiezen we de juiste harssoort. Bij klant specifieke vragen is het uiteraard ook mogelijk met andere harssoorten te werken.

Productspecificaties

Het vezelpakket van de buizen is opgebouwd uit meerdere lagen, waardoor een vezelvolume gehalte ontstaat in een bandbreedte van 55 – 65%. Door het gebruik van meerdere lagen is het mogelijk om de mechanische eigenschappen, indien gewenst, aan te passen voor specifieke belastingen die een toepassing vraagt. Denk hierbij aan torsie-, buig- of trekbelasting. Het assortiment van Prince Fibre bevat een breed scala aan buizen, variërend in buitendiameter van 3mm tot 100mm doorsnede. We maken hierbij een onderscheid tussen dunwandige (t/m 1,5mm) en dikwandige (1,5mm tot 5mm) buizen.

De productie

Alle profielen produceren we in onze eigen productiefaciliteit in Dronten. Met het continu pultrusieproces is het mogelijk om grote hoeveelheden van een bepaald profiel te produceren. Dit maakt het de meest kostenefficiënte manier van het maken van composietprofielen.

Prince Fibre brengt de top 75 van haar meest populaire profielen op de markt onder haar eigen merknaam Pulld. Deze producten zijn direct uit voorraad leverbaar en daardoor snel bij u in huis.

Zwarte buizen

Neem voor meer informatie of voor een geheel vrijblijvende offerte contact met ons op via:

phone

Contact persoon

Vrijblijvend offerte aanvragen?

    Vraag een offerte aan

    Contact us

    Make a non-binding appointment