Halffabrikaten

PROFIELEN

In de industrie wordt een groot aantal verschillende profielen in halffabrikaten gebruikt. Traditioneel zijn deze vaak gemaakt van staal, steen of aluminium. Bij Prince Fibre zijn we gespecialiseerd in het maken van deze composiet profielen. Deze profielen worden geproduceerd in een continu pultrusie proces.

Productspecificaties

De profielen van Prince Fibre zijn ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring op het gebied van composiet. De carbon en glasvezel profielen combineren een laag gewicht met sterke eigenschappen.
Voor de samenstelling kan gekozen worden uit glasvezel of carbon. Indien gewenst mixen we deze vezels met andere vezels om de eigenschappen van het product aan uw wensen aan te passen.
Door het gebruik van meerdere lagen is het mogelijk om de mechanische eigenschappen indien gewenst aan te passen voor specifieke belastingen die een toepassing vraagt. Denk hierbij aan torsie-, buig- of trekbelasting.

In veel gevallen kunnen onderdelen van composiet de eigenschappen van een product aanzienlijk verbeteren. Een goed voorbeeld hiervan is de toepassing van carbon in robotarmen. Deze moeten een zo groot mogelijke stijfheid hebben met een zo laag mogelijk gewicht. Carbon is hiervoor minimaal vier keer beter in verhouding tot bijvoorbeeld staal of aluminium.

Heeft u een uitdaging?

Composiet profielen bieden oplossingen voor uitdagingen in de productieprocessen van onder meer de automotive industrie, transport en robotics.
Heeft u een vraagstuk of bent u benieuwd waar composiet uw product of proces kan verbeteren? Dan komen wij graag met u in contact. Onze specialisten denken graag met u mee over de inzet van composiet in uw product.

Neem voor meer informatie of voor een geheel vrijblijvende offerte contact met ons op via:

phone

Contact persoon

Vrijblijvend offerte aanvragen?

    Vraag een offerte aan

    Contact us

    Make a non-binding appointment