Prince Fibre is een innovatief technologiebedrijf. Al bijna 35 jaar zijn we gespecialiseerd in composiet profielen.Wij stellen ons als doel dat we de wereld van onze klanten lichter, sterker en efficiënter willen maken. Wij leveren onder andere aan opdrachtgevers in de civiele bouw, automotive, aerospace, marine, machinery sport- en leisure industry. Zij verwerken onze producten verder. Heeft u een maatwerk buis nodig? Soms is een standaard product nu eenmaal niet toereikend. Wij leveren het benodigde maatwerk op basis van uw wensen en behoeften.

Klantspecifieke profielen

Maatwerk buis van carbon

Voor de grootste tapijtfabrikant van Europa realiseerde Prince Fibre een innovatieve lichtgewicht buis van carbon. Dit had als resultaat dat het werk van de fabrieksmedewerkers een stuk minder zwaar werd en dat het uitvalpercentage een veel lager werd. Laat u ook een maatwerk buis van carbon door ons ontwikkelen en produceren? Overweeg dan eens om een bedrukt vlies aan het oppervlak toe te voegen of de buis te versterken met aramide vezels. Aramide heeft een hogere breukrek dan koolstof. Bij breuk komt een aramidevezel versterkt profiel niet los van de constructie. Aramide wordt o.a. gebruikt in kogel- en scherfwerende vesten. Net als carbon is ook aramide temperatuurbestendig. Aramide heeft alleen een hogere treksterkte dan carbonvezel.

Maatwerk buis van glasvezel

Een maatwerk buis van glasvezel behoort ook tot de mogelijkheden. In samenwerking met een van onze klanten ontwikkelden wij bijvoorbeeld een glasvezel dorpel, die momenteel wordt toegepast in de bouw. Goede isolatie wordt steeds belangrijker, met het oog op energiebesparing en het ‘Bouwbesluit 2012’. Deze dorpel heeft de look van Belgisch hardsteen en beschikt over uitstekende isolerende eigenschappen.

Buizen in standaard maten

Buizen en andere profielen

U kunt bij ons niet alleen terecht voor een maatwerk buis, maar ook voor buizen in standaard maten, gemaakt van zowel carbon als glasvezel. We maken onderscheid tussen dikwandige en dunwandige buizen. Naast buizen beschikken we ook over staven in beide materialen, carbon lamellen en glasvezel kokers. Voordeel van de standaard profielen is dat ze direct uit voorraad leverbaar zijn. Alle standaard profielen zijn verkrijgbaar in diameters tussen 2 en 80mm. Voor de binnen- en buitendiameter hanteren wij toleranties van ±0.2mm. De verkrijgbare lengtes zijn 1.000, 2.000 en 6.000mm.

dunwandige buis carbon

Professioneel en deskundig

Contact over maatwerk buis

Bent u benieuwd of Prince Fibre de maatwerk buis kan leveren die u nodig heeft voor uw bedrijf? Wij komen graag met u in contact om uw wensen te inventariseren en vervolgens voor u aan de slag te gaan. Heeft u andere vragen over onze diensten of producten? Aarzel ook dan niet om contact op te nemen.

Contact us

Make a non-binding appointment